Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Жовтень 2018 16:26

Спати потрібно 7-8 годин на добу

Rate this item
(0 votes)

Попередні результати найбільшого у світі дослідження сну показали, що люди, які спали в середньому від 7 до 8 годин на добу, краще когнітивно виглядали, ніж ті, хто спав менше або більше цього часу.
Найбільше у світі дослідження сну було розпочато в червні 2017 року, і за кілька днів понад 40000 людей з усього світу вже брали участь в онлайндослідженні, в якому міститься детальний опитувальник і серія когнітивних процесів.
«Ми дійсно хотіли захопити звички людей щодо сну по всьому світу.

Очевидно, що у лабораторіях було проведено багато різних менших досліджень сну, але ми хотіли дізнатися, на що сон схожий у реальному світі», — наголошує Адріан Оуен, відомий західний дослідник у галузі когнітивної нейронауки.
«Люди, які увійшли в систему, надали нам багато інформації про себе. У нас була досить велика анкета, і вони розповідали нам про такі речі, як ліки, скільки їм років, де вони були у світі, яка в них освіта, тому що це все фактори, які могли вплинути на деякі результати».
Приблизно половина всіх учасників, як правило, спала менше 6,3 години на добу, що приблизно на годину менше рекомендованої дози дослідження. Одне вражаюче одкровення полягало в тому, що більшість учасників, які спали чотири години або менше, виглядали так, наче вони були майже на дев’ять років старшими.
Ще одне дивне відкриття полягало в тому, що сон впливав на всіх дорослих однаково. Кількість сну, пов’язана з функціональною когнітивною поведінкою, була однаковою для всіх (від 7 до 8 годин) незалежно від віку. Крім того, погіршення, пов’язане із занадто коротким або задовгим сном, не залежало від віку учасників.
«Ми виявили, що оптимальна кількість сну для підтримки працездатності вашого мозку становить від 7 до 8 годин кожну ніч. А ось люди, які спали більше цього часу, були однаково ослаблені, як і ті, хто спав дуже мало», — стверджують наукові співробітники Owen Lab Research.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».