Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Жовтень 2018 13:24

Застереження для любителів поспати

Rate this item
(0 votes)

До­слі­джен­ня гру­пи, що скла­дає­ть­ся з 16 ти­сяч чо­ло­ві­ків, по­ка­за­ло, що ті з них, хто спить 9 го­дин і біль­ше, по­трап­ля­ють під ве­ли­кий ри­зик діс­та­ти ін­сульт. У них шан­си зрос­та­ють на 71%.

Результати також виявили різницю в тому, що тривалість сну по-різному зачіпає людей різних рас. Так, на темношкірих чоловіків це не впливає.
Дослідники спостерігали за учасниками 45 років і старше протягом шести років. За цей час від інсульту постраждало 460 чоловіків.

Учені вважають, що це може бути частиною нездорового малорухливого способу життя, який робить людей більш уразливими для інсультів.
Тим часом вони зійшлися у тому, що це підкреслює, наскільки важливо поліпшувати моніторинг і контролювати фактори ризику серцево-судинних захворювань у людей похилого віку, котрі мають тривалі періоди сну.
На їхню думку, це може також бути ознакою проблем зі здоров’ям або викликати запалення, яке сприяє інсульту.
У своєму аналізі дослідники згадали й інші фактори, які можуть вплинути на ризик інсульту, — куріння, діабет і серцеві захворювання.
Доктор Говард вважає, що короткий або тривалий сон може мати різні наслідки для людей залежно від раси і статі.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».