Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Жовтень 2018 13:14

Аналіз крові допоможе визначити втомлених

Rate this item
(0 votes)

Новий аналіз крові незабаром зможе допомогти визначати людей, які дуже втомилися. Це важливо для поліції, коли йдеться про водіїв автомобілів, а також для роботодавців для оцінки працездатності персоналу.
Науковці Дослідницького центру сну в Університеті Суррея обстежили групу здорових дорослих, щоб вивчити, як можна виявити у крові безсоння.
Деякі з учасників не спали протягом 40 годин. Потім у них узяли зразки крові і виміряли зміни у тисячах генів.

За даними дослідження, опублікованого в журналі Sleep, комп’ютерна програма визначила 68 генів, які можуть показувати відсутність сну або хорошого відпочинку із 92-відсотковою точністю.
Учені сподіваються, що вони зможуть розробити ефективний тест для визначення, мало чи достатньо людина спала і наскільки вона втомлена.
У недалекому минулому втома була зафіксована як фактор, що сприяє 4% випадків дорожньо-транспортних пригод та 2% усіх смертей на дорозі.
Однак справжній показник бачиться значно вищим, оскільки втому набагато важче виявити, ніж алкоголь і наркотики, тому поліція у даний час не може здійснити її перевірку.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».