Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Вересень 2018 10:35

Голодування повертає молодість нашим судинам

Rate this item
(0 votes)

Нові дослідження показали, що голодування запускає молекулу, яка здатна уповільнити старіння наших артерій. Це з’єднання може допомогти запобігти хронічним захворюванням, пов’язаним із віком, таким як рак, серцевосудинні захворювання і хвороба Альцгеймера, тобто воно може утримувати нашу судинну систему пружною і молодою.
Не так давно дослідники змогли повернути назад такі ознаки старіння, як випадання волосся і зморшки у мишей, і, можливо, що більш вражаюче, іншій групі дослідників удалося омолодити старіючі клітини людини.

Тепер нове дослідження додає докази, що старіння дійсно може бути скасоване. Учені на чолі з доктором МінХуі Цзоу — директором Центру молекулярної і трансляційної медицини у Державному університеті Джорджії в Атланті — показали, що голодування або обмеження споживання калорій може активувати молекулу, яка затримує старіння судин.
Виявлено, що бетагідроксибутират може уповільнювати старіння судин. Це фактично забезпечує хімічний зв’язок між обмеженням калорій і голодуванням та ефектом проти старіння.
Бетагідроксибутират представляє собою кетон, тобто молекулу, яка продукується печінкою і використовується як джерело енергії, коли глюкоза недоступна. Тіло виробляє кетони під час голодування або на дієтах із низьким вмістом вуглеводів і після тривалих фізичних навантажень.
А якщо судинна система стає молодшою, у неї менша ймовірність серцевосудинних захворювань, хвороби Альцгеймера і раку, тому що всі ці хвороби пов’язані з віком.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».