Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Вересень 2018 10:33

Три ківі на день позбавлять від проблем

Rate this item
(0 votes)

Дари природи, схоже, створені для того, щоб допомагати людині навіть у тій ситуації, коли не завжди допомагають ліки.
Учені намагаються виявити цілющі властивості рослин і плодів і знаходять їх. Одне з останніх досліджень, проведених норвезькими вченими, було присвячено ківі. Виявляється, цей плід має унікальні властивості, що можуть позбавити від такого стану, як високий тиск, а якщо його немає, то запобігти гіпертонії.

При цьому ківі — один із дешевих екзотичних плодів.
Дослідники радять додавати їх до свого сніданку щодня і таким чином скоротити ризики. Вони з’ясували у групі учасників, що цей скромний плід знижує показники верхнього тиску на 4 мм рт. ст., а нижнього — на 2 мм.
Фрукт багатий на вітамін С, містить біологічно активні речовини, які впливають на кров’яний тиск і покращують функцію ендотелію, додали дослідники.
Цікаво, що в групі чоловіків і жінок із помірно підвищеним кров’яним тиском вживання трьох плодів ківі на день дозволило знизити показники тонометра більше, ніж після вживання яблук.
Науковці також кажуть, що це не єдиний спосіб боротися з гіпертонією. Знижує тиск щоденний стакан бурякового соку — згідно з дослідженням Британського товариства серця. Також може допомогти смажений або тушкований буряк. Варений овоч втрачає свої властивості, оскільки у ньому містяться водорозчинні речовини.
Також лікарі радять зменшити у раціоні кількість солі.
Слід пам’ятати, що високий кров’яний тиск називають тихим убивцею, його слід контролювати і вживати заходів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».