Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Вересень 2018 13:01

Які відчуття в ділянці сердця не слід ігнорувати

Rate this item
(0 votes)

За статистикою, щохвилини у Великобританії трапляється один серцевий напад. Небезпечним серед них є інфаркт міокарда, який викликається відсутністю надходження крові до серця. Як розпізнати і запобігти цьому часом смертельному стану?
Підказати про серцевий напад можуть кілька загальних ознак, про які має знати кожна людина. За словами зарубіжних лікарів, вони проявляються у людей порізному, але зміни стану у будьякому випадку мають насторожити.

Одним із найбільш поширених симптомів інфаркту є біль у грудях. Він проявляється тиском у верхній частині тіла або відчуттям щільної стискаючої сили.
За словами фахівців клініки Майо, біль може поширюватися на шию, щелепи або спину. Також у пацієнтів може бути відчуття печії або розлад шлунка, легке запаморочення, задишка або може тиснути відчуття тривоги. Усі ці прояви говорять про інфаркт міокарда.
У деяких пацієнтів симптоми проявляються сильніше, а в інших людей вони взагалі відсутні. Однак про ймовірність серцевого нападу свідчить сукупність кількох ознак або одна з них.
Деякі серцеві напади виникають раптово. У багатьох людей попереджувальні ознаки з’являються у певні години, дні або тижні.
Найперше попередження може бути пов’язане з періодичним болем у грудях або тиском (стенокардією), які то посилюються, то відступають після відпочинку.
Представники системи охорони здоров’я Великобританії стверджують, що зміна способу життя — найкращий спосіб знизити ризик серцевого нападу. Це — вживання здорової збалансованої їжі і відмова від куріння. Ці чинники є двома найбільш ефективними способами запобігання інфаркту міокарда.
Виходячи з того, що надмірна вага змушує серце працювати із зусиллям, щоб прокачувати кров навколо тіла, втрата лише кількох кілограмів також має велике значення для запобігання серцевому нападу.
Також важливо підтримувати нормальний кров’яний тиск.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».