Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Вересень 2018 16:28

В Україні тимчасово заборонили два лікарських препарата

Rate this item
(0 votes)

В українських аптеках тимчасово заборонено реалізацію двох лікарських препаратів: антисептика «Біосепт» і назального спрею «Назо-спрей». При цьому знеболювальне «Ренальган-Біолік» заборонено до продажу повністю.
Відповідні розпорядження були підписані 23 серпня, повідомляє на своєму офіційному сайті Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками.
«Заборони «Біосепта» і «Назо-спрея» — тимчасові. Що стосується «Ренальган-Біолік», то аптеки зобов’язані знищити наявні запаси препарату або ж повернути його виробнику», — йдеться у повідомленні.

«Ренальган-Біолік» використовується для симптоматичного лікування больового синдрому при спазмах гладкої м’язової тканини внутрішніх органів.
Український антисептик «Біосепт» призначається для дезінфекції шкіри рук. Його тимчасова заборона пов’язана з «невідповідністю вимогам аналітичної нормативної документації до реєстраційного посвідчення». Держслужба зобов’язала аптеки помістити тимчасово заборонені препарати в карантин до наступного розпорядження.
Нагадаємо: 17 серпня в Україні заборонено реалізацію 68 лікарських препаратів, 43 з яких — російського виробництва. Основною причиною заборони є ввезення даних препаратів на територію України з порушенням вимог законодавства. Усі аптеки повинні знищити зазначені препарати або повернути виробникові.
До слова, серед заборонених препаратів є ліки українського, німецького, польського, угорського, болгарського, бельгійського, французького, румунського, датського, іспанського, італійського й австрійського виробництва.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».