Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Серпень 2018 22:25

Учені довели, чому «яблучко від яблуньки недалеко падає»

Rate this item
(0 votes)

Науковці Каліфорнійського університету в Сан-Дієго вважають, що вік матері може бути ключем до пояснення довголіття їхніх дітей, зокрема жіночої статі.
Учені довели, що жінки, чиї матері живуть до зрілої старості — 90 років, на 25% частіше досягають того ж ювілейного дня народження.
Команда дослідників на чолі з доктором Аладдіном Шадябом проаналізувала дані починаючи з 1993 року, щоб визначити основні фактори ризику хронічних захворювань жінок.

Учені відстежили тривалість життя 22 тисяч жінок і зазначають, що хоча генетика відіграє ключову роль у тривалості життя, є й інші фактори. Наприклад, здорова поведінка матері, передана молодшим поколінням.
Виявилося, що у жінок, чиї матері дожили до 90 років, менше ризиків постраждати від таких серйозних хвороб, як серцеві захворювання, діабет, рак і переломи стегна.
Цікаво, що дочки таких матерів більш схильні до освіти, вони мали високі доходи, регулярно тренувалися, вважали за краще здорову їжу.
Результати засвідчили, що ці жінки не тільки досягли 90-річного віку, а й добре почуваються, у них немає серйозних захворювань та інвалідності.
Також вони відрізнялися незалежністю від інших, щодня займалися плаванням, ходьбою, мали різноманітні хобі у вигляді гольфу або інших занять.
Науковці при цьому вважають, що шанс довголіття і переваги для здоров’я чомусь не існують, якщо до 90 років дожив батько жінки. Коли ж обоє батьків досягли цього рубежу, ймовірність того, що їх донька також стане довгожителькою з хорошим здоров’ям, зростає до 38%.
Дослідники зробили висновок, що хоча не можна виключати вплив генів, існує важливість передачі здорової поведінки нашим дітям. Тобто вибір способу життя, в який входить здорове харчування та інші чинники, може визначати здорове старіння з покоління у покоління.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».