Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Липень 2018 17:33

Учені назвали небезпеку поширеної хвороби

Rate this item
(0 votes)

Дослідження американських учених показує, що високий кров’яний тиск, крім інших ризиків для здоров’я, також загрожує старінням мозку і це є ще однією причиною контролювати його.
У майбутньому цей стан може сприяти блокуванню кровоносних судин та їх заплутування у клубки, що пов’язано з хворобою Альцгеймера, кажуть дослідники.
Відстежуючи стан 1300 людей похилого віку до їх смерті у середньому у 89 років, науковці виявили значно вищий ризик одного або декількох уражень головного мозку серед пацієнтів із високими показниками систолічного артеріального тиску.

Серед них домінували «інфаркти» — ділянки мертвої тканини, зумовлені блокуваннями кровопостачання, які можуть викликати інсульти.
Нормальний кров’яний тиск визначається як 120/80 мм або нижче. Верхнє число відомо як систолічний артеріальний тиск, тобто тиск у судинах під час серцевих скорочень, а нижнє — діастолічний, тобто тиск між ударами.
Наприкінці минулого року Американський коледж кардіології та Американська асоціація серця змінили свої рекомендації, і з того часу високий кров’яний тиск починається з показників 130/80 мм і вище.
Учені визнають, що давно знають про ризик інсульту при підвищеному кров’яному тиску, але мало знань ще є про цереброваскулярні захворювання, і тому вони мають намір далі продовжувати дослідження у цьому напрямку.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».