Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Липень 2018 16:19

Вживання спиртного у підлітковому віці ставить під загрозу здоров'я майбутній дітей

Rate this item
(0 votes)

Такого висновку дійшли вчені, завершивши нове дослідження. Згідно з результатами дослідження часте вживання в підлітковому віці великої кількості міцних алкогольних напоїв ставить під загрозу здоров’я майбутніх поколінь, робить майбутніх дітей менш товариськими, порушує хід їхнього розвитку в період статевого дозрівання. Учені попереджають, що це стосується обох батьків.
Дослідження проводилося вченими з Університету Лойола (Чикаго, США). Для вивчення впливу алкоголю на майбутнє потомство вони використовували щурят. Протягом раннього і пізнього статевого дозрівання щурам щодня давали алкоголь.

Автори дослідження розбавляли спирт у звичайній воді. Таким чином, тварини отримували дозу, яка еквівалентна рівню алкоголю в крові людини, що досягається при вживанні 6–7 напоїв протягом двох годин. У перші 24 години після протверезіння щури злучалися. Після появи потомства фахівці вивчали стан дитинчат.
Виявилося, що у народжених щурят маса тіла була меншою, ніж зазвичай, вони були менш активні, фіксувалося зниження циркулюючого тестостерону. З дефіцитом гормону вчені пов’язали розвиток діабету, метаболічного синдрому, ожиріння і високий кров’яний тиск.
Попередні експерименти вчених підтвердили, що алкоголь негативно впливає на батьківську сперму та яйцеклітини.
Професор Тоні Пак, який очолив дослідження, зазначив, що остання робота показала ступінь впливу алкоголю на соціальну поведінку потомства, їх статеве дозрівання і гормони стресу.
Ще одне нове дослідження, цього разу проведене на мишах, показало, що вживання спиртних напоїв у підлітковому віці перешкоджає нормальному розвитку мозку і може призвести до погіршення пам’яті у зрілому віці, підвищує ризик психічних захворювань й ожиріння у майбутніх дітей.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».