Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Червень 2018 18:58

Учені повідомляють про винахід, що зберігає зуби

Rate this item
(0 votes)

Науковці з Лондонського університету королеви Марії розробили матеріал, який може допомогти регенерувати зубну емаль і запобігти розвитку карієсу.
Зубна емаль, покриваючи зовнішню частину зубів, є найбільш твердою тканиною в організмі і може протистояти екстремальним температурам, кислій їжі і напоям, допомагаючи захищати зуби тривалий час.
Однак, на відміну від інших тканин, якщо емаль зруйнована, то вона не підлягає відновленню. Це призводить до втрати зубів у половини населення світу.

Дослідники говорять про новий спосіб вирощування мінералізованого матеріалу, який стане першим у регенерації твердих тканин, таких як емаль і кістки.
Колеги британців уже висловилися, що на підставі цього можна розробити кислотостійкі бинти, які можуть проникати, мінералізувати й захищати відкриті дентинні канальці (мікроскопічні канали) у зубах людини для лікування.
Раніше вчені виявили білок, що здатний викликати утворення кристалів, як, власне, йде їхне утворення і в організмі. Вони тільки контролювали і спрямовували процес мінералізації.
Завдяки цьому розроблено техніку, що дозволяє легко вирощувати синтетичні матеріали, які емулюють таку організовану архітектуру, і налаштовувати їх властивості, стверджують вони.
Така техніка має потенціал для використання у різних формах у регенеративній медицині.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».