Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Квiтень 2018 19:48

Експерти назвали продукт, загрозливий для печінки

Rate this item
(0 votes)

Цей продукт улюблений багатьма, проте з ним науковці пов’язують симптоми серйозних станів організму — рак, діабет 2-го типу, серцево-судинні захворювання.
До цього списку додалися ще й безалкогольна жирова печінка і резистентність (несприйнятливість) до інсуліну.
Йдеться про червоне оброблене м’ясо, яке негативно впливає на здоров’я.

При цьому масштаби його вживання на Заході вражають. Експерти зазначають, що нездоровий західний спосіб життя відіграє важливу роль у розвитку печінкових патологій, оскільки відсутня фізична активність і присутнє високе споживання фруктози й насичених жирів.
Було проведено крос-секційне дослідження учасників у віці 40–70 років. Після закінчення експерименту виявилося, що ті, хто споживав багато червоного обробленого, приготовленого на сковороді або грилі м’яса, показали гірші результати стану печінки і резистентності до інсуліну. Жирова печінка була діагностована у 38,7% учасників, а резистентність — у 30,5%.
Учені зазначають, що хоча м’ясо дає нам цінні поживні речовини, корисні для здоров’я — білок, залізо, цинк і вітамін B12, поточне дослідження показує, що його слід вживати у помірних кількостях. Тип м’яса та його метод приготування слід обирати продумано.
У цілому цей продукт треба обмежувати, а замість нього добре включати до раціону біле м’ясо — курку, індичку, а також рибу. Смаження варто замінити паровим приготуванням або варінням.
Стан безалкогольної жирової печінки — це хвороба, яка зумовлюється способом життя, вважають учені.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».