Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 14:51

Експерти порадили, чим знімати поперековий біль

Rate this item
(0 votes)

Біль у попереку є провідною причиною інвалідності у всьому світі. Він зачіпає майже 540 мільйонів людей.
Нове дослідження вчених показує, що люди часто не отримують правильного лікування. Пацієнтам традиційно лікарі рекомендують відпочивати й припиняти роботу, зазвичай призначають болезаспокійливі засоби, включаючи опіоїди, які не рекомендуються для лікування болю в попереку.

Доктор Скотт Блюменталь, спинальний хірург Техаського інституту, вважає, що більшість випадків болю в попереку можна виправити простими і фізичними методами лікування. Вправи підтримують людей, роблять їх більш активними та дозволяють залишатися працездатними.
Зазначається, що з приводу болю в попереку за екстреною допомогою в США щорічно звертаються 2,6 мільйона хворих. До того ж це призводить до високих показників опіоїдної залежності. Дослідження показало, що опіоїди призначали приблизно в 60% випадків відвідувань.
Хребет складніший, ніж інші суглоби, каже вчений, і якщо людина перестане рухатися, він стане жорстким. Саме це призводить до більш складних проблем, оскільки лікування людини ведеться в неправильному напрямку, вважає доктор Блюменталь.
Також він підкреслив, що звертатися до лікаря слід лише в тому випадку, якщо біль починається зі спини і віддає в ногу, якщо є лихоманка чи температура або біль триває понад тиждень.

 

СТВОРЕНО ШВИДКИЙ РАНОЗАГОЮВАЛЬНИЙ ЕЛАСТИЧНИЙ КЛЕЙ

 

Учені з Австралійського університету в Сіднеї створили унікальний ранозагоювальний клей, який здатний усього за одну хвилину ущільнювати порізи. Даний препарат отримав назву MeTro та може стати альтернативою для накладання швів.
MeTro має у своєму складі спеціальні білки, здатні перетворюватися на пружний і міцний матеріал при взаємодії з ультрафіолетом. При впорскуванні клею в рану відбувається її запечатування протягом однієї хвилини, після чого він розсмоктується і відновлює пошкоджені тканини.
Творці клею впевнені, що їх дітище допоможе пацієнтам із різними зовнішніми і внутрішніми ранами, а також стане корисним при наданні екстреної медичної допомоги.
Речовина здатна загоювати рани у внутрішніх органах, які розширюються або розслабляються. У даному випадку йдеться про легені, серце й артерії. Більш того, препарат можна запрограмувати щодо часу розсмоктування його в рані від декількох годин до декількох місяців. Клей пройшов успішні випробування на ранах у лабораторних свиней.

 

ДЖЕРЕЛО ЗДОРОВ’Я

 

Ці рослини борються з раком, підвищують фертильність, запобігають інфекціям, знижують рівень холестерину, запобігають судомам, борються з діабетом та іншими проблемами, пов’язаними з цими захворюваннями.
Вітамін А в них забезпечує здоров’я шкіри, вітамін С допомагає лікувати рани й утворювати рубцеву тканину, підтримувати здорові кістки, шкіру і зуби.
Але їх користь невідома більшості людей. Однак це знайомі всім гарбуз, кабачок, точніше — листя цих гарбузових культур. У них приховані неймовірні корисні властивості для здоров’я всього організму. Крім вітамінів А, С, вони містять калій, кальцій, фолієву кислоту, залізо, вітамін Е, вітамін В6, магній, фосфор, тіамін, ніацин, дієтичні волокна, рибофлавін, мідь, марганець і білки.
Корисні властивості, які містяться в листі гарбузових культур, допомагають боротися з раком. Цю протидію забезпечують антиоксидантні та протизапальні властивості листя. Крім того, містять хлорофіл, фенольні сполуки, сапоніни, таніни, флавоноїди, глікозиди і фітостерини, що мають хіміосупресивні властивості, які дозволяють листю запобігати росту пухлин.
Усувають судоми. Судоми пояснюються як раптове, мимовільне руху тіла скорочення м’язів. Воно пов’язане з порушеннями роботи мозку, наявністю певних токсинів або інших агентів у крові і т. п. У практиці альтернативної медицини завжди використовували листя гарбузових рослин для запобігання й лікування цього розладу.
Збільшують здатність запліднення. Дослідження показали, що листя гарбузових є хорошим засобом при безплідді. Антиоксиданти, що включають олеїнову кислоту, вітамін А, алкалоїди, дубильні речовини та лінолеїві кислоти, допомагають підвищити функціональність яєчок і збільшують чисельність сперматозоїдів.
А ще гарбузове листя допомагає тримати під контролем діабет. Це — відома рослина для зниження рівня цукру в крові. Допомагає тримати діабет під контролем гіпоглікемічний ефект листя. Дослідження також показали, що водний екстракт листя діє як антидіабетичний засіб, який допомагає зменшити і регулювати рівень глюкози в пацієнтів із діабетом.
Гарбузове листя ще й підвищує силу імунної системи. Вона залежить від здорового тимуса, кісткового мозку і лімфатичних вузлів. Багатий вміст вітамінів і мінералів у листі підсилює дію імунної системи.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».