Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Березень 2018 17:08

Уерай важливорегулярно займатися спортом, хоч і не худнути

Rate this item
(0 votes)

Науковці з Йоркського університету вирішили дізнатися, чи можуть люди із зайвою вагою бути здоровими і спортивними. У результаті проведеного дослідження учені з’ясували, що для здоров’я людей украй важливо регулярно займатися спортом, навіть якщо вони при цьому не худнуть.
У процесі експерименту фахівці перевірили, як на розвиток хвороб серця і судин серед осіб з ожирінням впливають кардіореспіраторні вправи.

У дослідженні взяло участь понад 850 добровольців, які є пацієнтами із проблемами надмірної ваги медустанов Південного Онтаріо.
Після завершення дослідження стало очевидно, що люди з індексом маси тіла (ІМТ) від 40 і вищим, що вважається важким ступенем ожиріння, мали схожі показники здоров’я з показниками людей, вага яких не виходить за межі норми.
Крім того, вчені визначили, що здоров’я поліпшується в результаті набагато меншого фізичного навантаження, ніж вони раніше думали. Однак при цьому подібної активності може не вистачити, щоб почався процес втрати ваги. 2,5 години вправ на тиждень дозволять скинути в середньому не більше 200 г власної ваги.
Утім, здоров’я людини, котра страждає на ожиріння, серйозно покращиться. Тому фахівці закликають людей не закидати заняття спортом, навіть якщо вони не приносять помітних результатів і зайва вага не зникає.
Коли індекс маси тіла людини перевищує цифру 40, вона потрапляє у зону ризику розвитку хвороб серця і судин. Однак якщо людина з високим ІМТ регулярно виконує фізичні вправи, цей ризик істотно знижується. Спорт — безумовно корисне заняття не тільки для худих, але й для повних людей.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».