Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Лютий 2018 16:39

Ризик виникнення гіпертонії є значно нижчим у жінок, які годували дітей груддю

Rate this item
(0 votes)

Та­ку за­яву зро­би­ли фа­хів­ці з Ко­реї, за­вер­шив­ши но­ве до­слі­джен­ня.
У всі часи гіпертонія вважалась одним із головних факторів, який провокує не тільки низку хвороб, але й смерть людини. Учені вже визначили, що діти, які весь час харчувалися материнським грудним молоком, менше за інших страждали на алергію, ожиріння, цукровий діабет та целіакію.
Проте дотепер питання, як грудне вигодовування впливає на жінку, було мало вивчено. Кілька досліджень, які проводилися раніше на цю тему, показали, що жінки, які вирішили не годувати груддю або припинили годування на ранніх термінах, частіше стикалися з цукровим діабетом, метаболічним синдромом, ішемією серця й іншими хворобами серця та судин.

Нове дослідження очолив НамКенг Чої. Корейські фахівці вивчили стан здоров’я понад 3 тисяч жінок у віці від 50 років і старше. У підсумку було встановлено, що у період постменопаузи на підвищення кров’яного тиску страждали рідше ті учасниці експерименту, які годували своїх дітей груддю тривалий час. Крім того, з грудним годуванням науковці пов’язали ступінь ожиріння й інсулінову резистентність.
Корейські вчені вважають: «скидання» материнського метаболізму й утворення окситоцину дозволяє жінкам уберегти себе від безлічі хвороб, які традиційно пов’язують з ожирінням.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».