Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 18 Сiчень 2018 21:47

Яблуко замінить чашку кави

Rate this item
(0 votes)

Фа­хів­ці в га­лу­зі хар­чу­ван­ня ре­ко­мен­ду­ють за­мі­ни­ти ран­ко­ву ка­ву яб­лу­ком. Цей фрукт при­не­се біль­ше ко­рис­ті ор­га­ніз­му лю­ди­ни і до­по­мо­же швид­ше про­ки­ну­ти­ся.
Величезна кількість людей в усьому світі не можуть уявити свій ранок без ранкової чашки кави. Прийнято вважати, що цей напій дозволяє ефективно позбавлятися від сонливості і дарує енергію.

Завдяки кофеїну підвищується артеріальний тиск, температура, посилюється дихання, мозок починає працювати більш активно. Усе це в сукупності дозволяє організму максимально швидко прогнати сон.
Але, незважаючи на низку позитивних властивостей, кава може завдавати і шкоди. Кофеїн впливає на зниження кислотності, є однією з причин безсоння, виводить з організму мінерали, а також робить людину залежною від напою.
Відмінною заміною кави може стати яблуко. З усіх доступних для нашого регіону фруктів у яблуці міститься найбільша кількість поживних речовин. Крім того, у людей, які регулярно їдять яблука, значно знижується ріст клітин раку, рівень холестерину і ступінь ліпідного окислення.
Енергія, яку ми відчуваємо після вживання кави, виділяється не з якогось реального джерела, а через стимуляції нервових клітин. У даному випадку кофеїн, запобігаючи втомі, швидше зношує усі системи організму. У той же час в яблуках міститься фруктоза — натуральний природний цукор, який забезпечує організму легке і нешкідливе пробудження.
Як і кофеїн, фруктоза є джерелом енергії, однак їх головна відмінність полягає в тому, що після цього вуглеводу людині не загрожує енергетичний спад, утома, загальмованість і млявість. Вживаючи яблука, людина поповнює запаси вітамінів і мінералів, а також заряджається силою і бадьорістю на тривалий час.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».