Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Сiчень 2018 19:50

Музика пригнічує біль у пацієнтів

Rate this item
(0 votes)

За сло­ва­ми хі­рур­гів, у па­ці­єн­тів під час опе­ра­ції або ін­ших про­це­дур по­вин­на бу­ти мож­ли­вість слу­ха­ти му­зи­ку. Лі­ка­рі вва­жа­ють, що во­на змен­шує біль і не­спо­кій па­ці­єн­тів.
Консультант, урологічний хірург лікарні Університету Саутгемптона NHS Foundation Trust Бхаскар Сомані зазначає, що це практичний, дешевий і нешкідливий спосіб.

Завдяки йому у багатьох пацієнтів збільшилася задоволеність від роботи лікарів і не пропало бажання знову пройти курс лікування в майбутньому.
Доктор додав, що нині обсяг урологічних процедур в амбулаторних умовах збільшився, багато з них проводяться під місцевою анестезією. Однак їх здійснення і в урології, й інших галузях за спеціалізацією, коли пацієнт перебуває у свідомості, може викликати біль і неспокій. Це погано впливає на стан людини, викликає тривожність і негатив стосовно лікаря й оточуючої обстановки.
У проведеному в Саутгемптоні дослідженні, результати якого опубліковано у Journal of Urology, виявлено зниження болю і тривожності у пацієнтів, які слухали музику. Це сталося у 90% випадків.

Ярослав ШЛАПАК. Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».