Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Серпень 2016 16:42

Спорт засвідчує різницю між жінками та чоловіками

Rate this item
(0 votes)

Відмінності у поведінці обох статей починаються на генетичному рівні. Крім розбіжностей у спортивних уподобаннях відзначається також, що чоловіки і жінки вирішують конфлікти у різний спосіб.
Науковці з Гарварда зайнялися вивченням поведінки людей під час занять спортом і виявили суттєву різницю між тим, як це роблять жінки і чоловіки. Для досліджень вони переглянули відеозаписи різних спортивних змагань. Було помічено, що чоловіки витрачають на відновлення мирних стосунків із суперником більше часу, ніж жінки. Це стає підтвердженням припущення, яке свідчить, що чоловічій статі потрібно більше зусиль для вирішення конфлікту у своєму оточенні.

У подальших дослідженнях вчені планують виявити психологічну складову обох статей і з її допомогою зрозуміти, з чим саме пов’язані відмінності поведінки чоловіків і жінок у різних ситуаціях.

 

ЗУПИНИТИ СТАРІННЯ ДОПОМОЖЕ КРОВ

Команда вчених із США готує експерименти з омолодження людей. Випробування пройдуть найближчим часом. Дослідники мають намір зупинити процес старіння людського організму за допомогою крові.
Фахівці стверджують, що звичайна плазма здатна творити чудеса. За їх словами, результати використання крові мають бути приголомшливими. Спочатку експерименти проводилися на пацюках і мишах.
Не так давно стало відомо про майбутні випробування на людях, які проведе каліфорнійська компанія Ambrosia. Її працівники вже багато років поспіль розробляють і відкривають нові теорії та гіпотези щодо цієї теми. Учені планують провести перші випробування на 600 людях. Незважаючи на те, що раніше подібні експерименти не проводилися, добровольці зможуть взяти участь тільки за певну плату у вісім тисяч доларів.
Фахівці переливатимуть плазму від донора, віком до 25 років, людині, яка хоче стати на кілька років молодшою. Так буквально за пару днів піддослідні отримають більш як 1,5 літра рідини.
Водночас лікарі з інших країн стверджують про недієвість цього методу. Крім того, вони вважають, що використання переливання плазми може нашкодити здоров’ю людини.

Ярослав

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».