Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Липень 2016 21:20

Розроблено препарат від псоріазу

Rate this item
(0 votes)

Уражуючи близько трьох відсотків населення планети, псоріаз (імуноопосередковане запальне захворювання) викликає свербіж, сухість і почервоніння шкіри, а також пов’язане з підвищеним ризиком розвитку депресії, хвороб серця та діабету.
Дерматологи з університету Фейнберг (США) перевірили ефективність нового препарату від псоріазу, щоб допомогти лікарям визначити, чи переважують його переваги будьякі ризики.
Ixekizumab — інноваційний препарат від псоріазу — працює шляхом нейтралізації певних реакцій в імунній системі, що викликають прогресування псоріазу. Результати III фази випробувань цього препарату були опубліковані в журналі New England Journal of Medicine.

Загалом враховувалися дані 3736 дорослих пацієнтів з більш ніж 100 дослідних центрів у 21 країні. Всі учасники страждали від помірного або тяжкого ступеня псоріазу, що охоплював 10 або більше відсотків тіла. Пацієнти були довільно поділені на дві групи. Дослідники оцінювали тяжкість симптомів псоріазу порівняно з плацебо та оцінювали безпеку ліків шляхом моніторингу побічних реакцій.
На 12му тижні лікування до 81,8 відсотка пацієнтів класифікували свій псоріаз як «чистий», або «мінімальний» порівняно з 3,2 відсотка пацієнтів, які приймали плацебо. Небажані наслідки, пов’язані з прийомом нового препарату, теж траплялися — це нейтропенія (низька кількість білих кров’яних клітин), ризик розвитку дріжджової інфекції і запальні захворювання кишковика порівняно з плацебо.


ГО­ЛО­ДУ­ВА­ТИ В ДИ­ТИН­СТВІ НЕ­БЕЗ­ПЕЧ­НО!

Голод у ранньому віці може стати причиною агресивної поведінки в дорослому житті, стверджують фахівці університету штату Техас. Учасники експерименту, які голодували в дитинстві, у зрілому житті часто ставали учасниками міжособистісних конфліктів. А ті, хто в достатній кількості вживав продукти харчування, рідше опинялися в епіцентрі агресивного з’ясування стосунків.
Попередні дослідження науковців показали, що голодування в дитинстві тягне за собою не тільки агресію, а й погану успішність. Добре харчування важливе як для успішності, так і для формування моделі поведінки. Коли діти зазнають невдач у школі, їх переслідують невдачі і в інших аспектах життя, стверджують автори дослідження.

 

КА­ВУ РЕ­АБІ­ЛІ­ТО­ВА­НО

Міжнародне агентство з вивчення раку, що є підзвітною структурою Всесвітньої організації охорони здоров’я, більше не вважає каву канцерогеном. Нагадаємо, що з 1991 року каву було внесено до списку продуктівканцерогенів або продуктів, що підвищують імовірність розвитку різних форм раку, зокрема раку сечового міхура і стравоходу.
Нині міжнародна група експертів дійшла висновку, що немає достатніх підстав вважати каву канцерогеном. Більш того, будьякий гарячий напій, температура якого вища, ніж 65 градусів Цельсія, може негативно позначитися на стані стравоходу або сечового міхура.
Експерти, за їх власною заявою, не знають, чи має кава канцерогенний ефект, як тютюн або оброблене м’ясо, шкоду яких уже доведено. Зараз кава входить до 3 категорії продуктів, не класифікованих IARC як канцерогени.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».