Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Квiтень 2016 13:37

Алергія залежить від сезону народження

Rate this item
(0 votes)

Науковці з університету Саутгемптона виявили у крові людини маркери ДНК, пов’язані із сезоном народження і схильністю до алергії. Автори дослідження відзначають, що така закономірність справді дуже цікава.
Наприклад, у досліджуваних із контрольної групи, народжених на острові Уайт восени, був підвищений ризик появи екземи. А в народжених навесні схильності до екземи не було зовсім.
Дослідники переконані, що сезон народження впливає на людину протягом усього життя. Епігенетичні маркери, що містяться в ДНК, впливають на експресію генів, причому навіть не в одному поколінні.

Незважаючи на гадану антинауковість та близькість до «гороскопу за сезоном народження», відкриття може стати вагомим внеском у розпізнавання алергій та їх лікування.
Науковці поки що не повідомляють, який із сезонів народження найбільш «сприятливий», однак пов’язують наявність маркерів алергії в ДНК із механізмом виникнення багатьох сезонних захворювань.

 

РО­ЗУМ­НІ ЖІН­КИ ТЕЖ НЕ ХО­ЧУТЬ БУ­ТИ ТОВ­СТИ­МИ

Жінки з високим рівнем освіченості і надмірною вагою вдвічі більше схильні до розвитку депресії, ніж жінки з нормальною масою тіла.
Попередні дослідження показали, що депресія від ожиріння зумовлюється низьким рівнем освіченості, проте дослідження вчених університету Райс (Хьюстон, США) довели, що це твердження хибне.
Жінки, які мають вищу освіту, незважаючи на більш високий дохід, якісне медичне обслуговування і загальний стан здоров’я, так само стурбовані зайвою вагою, як і жінки з гіршими соціальними умовами. Показник індексу маси тіла (ІМТ) визначає вміст жиру в організмі, на його основі можна прогнозувати ймовірність розвитку пов’язаних з ожирінням проблем зі здоров’ям.
За результатами опитування жінок з високим рівнем освіченості виявилося, що в жінок із надмірною вагою депресивні прояви зустрічалися на 43 відсотки частіше, ніж у жінок із нормальною масою тіла.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».