Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Березень 2016 12:17

В Індії половину витрат із вирощування лікарських трав бере на себе держава

Rate this item
(0 votes)

У штаті Керала, що очолює державний список місць, придатних для вирощування близько 132 видів лікарських рослин, створюють систему часткового погашення витрат на виробництво лікарської сировини.
Про це заявили представники Національної комісії лікарських рослин (NMPB). Штат, що забезпечує не тільки Індію, а й інші країни корисними фітопрепаратами, потребує часткової оплати державою вирощування лікарських рослин. Керівництво штату вже погодилося взяти на себе 50 відсотків витрат на вирощування медичної сировини з умовою, що другу половину витрат оплачуватимуть місцеві фермери.

У Кералі також розташовується сільськогосподарський університет, у відомстві якого — близько 25 малих і великих розплідників. Вартість вирощування лікарської сировини у Кералі досить висока, а допомога від держави, спрямована на цю сферу діяльності, раніше становила лише 20 відсотків від необхідної суми. Тепер місцеві фермери отримають допомогу і гідну оплату своєї праці.
У кожному районі збору лікарських рослин буде створено первинні блоки переробки і зберігання сировини, що дозволить збільшити терміни зберігання рослин та уникнути непередбачених втрат.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».