Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Сiчень 2016 20:05

У Китаї пухлини видаляють... роботи

Rate this item
(0 votes)

У китайській лікарні успішно провели операцію з видалення ракової пухлини підшлункової залози за участю робота. Крім того, пацієнту була проведена реконструкція судин. Інформація надійшла від інформаційного агентства Xinhua (Сіньхуа).
Медики стверджують, що така операція унікальна і є першою у світі процедурою, повноцінно проведеною за участі медичного робота.
Під час операції робот, керований хірургом, виявив портальну вену, що сполучається з підшлунковою залозою, а також видалив злоякісне новоутворення. Черевна порожнина 57-річного пацієнта була відкрита для проведення медичних маніпуляцій, і медичний робот успішно впорався з усіма хірургічними процедурами, залишивши лише кілька голкових отворів, які заживуть дуже швидко, повідомили лікарі.

ВЕГЕТАРІАНСТВО ГІРШЕ ВІД М’ЯСОЇДСТВА ДЛЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Ті американці, які обирають для себе шлях вегетаріанства, роблять значно більший внесок у парниковий ефект на планеті Земля порівняно з тими, хто вживає м’ясо, стверджують фахівці зі США.
За твердженням учених з університету Карнегі-Меллона (США), дієтичні рекомендації федерального уряду спричинюють більше шкоди навколишньому середовищу, ніж думали експерти. Це пов’язано з ресурсами, при вирощуванні яких в атмосферу вивільнюються викиди парникових газів.
Пол Фішбек, професор цього університету і один із співавторів дослідження, заявив, що їсти салат утричі гірше, ніж їсти сало, по відношенню до навколишнього середовища.
Дослідники вивчили вплив на навколишнє середовище рослин, зберігання і поширення таких продуктів, які, за заявою міністерства сільського господарства США (USDA), мають бути частиною здорової дієти. Ця їжа включає максимум зелених овочів, фруктів, молочних і рибних виробів, за винятком споживання м’яса. Професор Фішбек також зазначив, що вирощування таких овочів, як баклажани, селера й огірки — особливо шкідливе для планети порівняно зі свининою або курятиною.
Ви будете здивовані, дізнавшись, що дослідники виявили: вживання фруктів і овочів, не рекомендованих міністерством сільського господарства США, не викликає жодного впливу на навколишнє середовище і природу. Однак, наслідуючи рекомендації USDA, люди збільшують споживання енергії на 43 відсотки, води — на 16, а викидів парникових газів виробляють на 11 відсотків більше.

 

ГЛАВИ ДЕРЖАВ ПОМИРАЮТЬ РАНІШЕ І СТАРІЮТЬ ШВИДШЕ

Нове дослідження припускає, що глави держав старіють швидше, ніж звичайно, і що напружена робота може скоротити на три роки очікувану тривалість їхнього життя.
У дослідженні, опублікованому в медичному журналі The BMJ, лікарі проаналізували життя президентів і прем’єр-міністрів у 17 країнах, у тому числі Канаду, Сполучені Штати, Великобританію, Францію і Німеччину. Вони простежили, як довго ці лідери жили після того, як залишили посаду, порівняно з кандидатами, які програли. І спостерігали, яка у них була тривалість життя порівняно з пересічними людьми такого ж віку і статі.
Після дослідження життя 279 глав держав і 261 політика вони дійшли висновку, що колишні керівники мали майже на три роки меншу тривалість життя.
Доктор Анупам Йена з Гарвардської медичної школи, провідний автор дослідження, відзначає: «Лідери, ймовірно, ставили національні пріоритети вище, ніж свої власні». Інші дослідники виявили, що американські президенти насправді живуть довше, ніж їх ровесники. Так, професор С. Джей Ольшанський з університету штату Іллінойс у Чикаго стверджує: «Тільки тому, що стреси додають лідерам країн сивого волосся і зморщок, не означає, що вони будуть помирати раніше».

 

ТРИ КЕЛИХИ ШАМПАНСЬКОГО МОЖУТЬ ЗАПОБІГТИ СЛАБОУМСТВУ?

Науковими співробітниками з Reading University була опублікована стаття про вплив компонентів вина на слабоумство і хворобу Альцгеймера. Науковці виявили, що, випиваючи три келихи вина на тиждень, можна запобігти цій хворобі.
Речовини, які можна знайти у Pinot meunier — Піно Меньє і Pinot noir — Піно Нуар можуть запобігти хворобі головного мозку.
Дослідження було засноване на експерименті на щурах. Тепер фахівці сподіваються провести експеримент за участю пенсіонерів.
Професор Дж. Спенсер розповів виданню Mail On Sunday: «Результати виявилися вражаючими. Це дослідження є захоплюючим, тому що воно вперше ілюструє, що на когнітивні функції (пам’ять) впливає помірне споживання шампанського».
Прес-секретар Alzheimer’s Society — Товариства Альцгеймера описав дослідження, як цікаве, але запевнив у необхідності глибше вивчити це питання.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».