Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 25 Грудень 2015 11:43

Чоловіки ефективніше орієнтуються у просторі завдяки тестостерону

Rate this item
(0 votes)

Нове дослідження норвезьких учених підтвердило стереотип про те, що чоловіки орієнтуються у просторі краще, ніж жінки.
Фахівці Норвезького університету науки і технологій у Тронхеймі провели дослідження, в процесі якого оцінили здатність чоловіків і жінок до адаптації на місцевості. За словами вчених, здібності чоловіків краще сприймати обстановку, визначати своє місцеперебування і напрямок руху пов’язані саме з тим, що мозок чоловіків у процесі еволюції розвивався інакше, ніж мозок жінок.
Жінки ефективніше виявляють об’єкти, наприклад, знаходять потрібну річ у домі. Чоловіки ж орієнтовані на аналіз ситуації в цілому і визначення правильного напрямку руху. Виявилося, що навігаційні навички людини залежать від активності статевих гормонів — чим більша кількість тестостерону, тим ефективнішою є навігаційна здатність.

У чоловіків і жінок при орієнтації на місцевості активуються різні ділянки мозку. Під час дослідження чоловіки на 50 відсотків ефективніше визначали місце розташування об’єкта і знаходили його швидше, ніж жінки.

 

ЧОТИРИ ЧАШКИ НАТУРАЛЬНОЇ КАВИ ЩОДНЯ НЕ ДОЗВОЛЯТЬ ЗАХВОРІТИ НА ДІАБЕТ

Данські вчені виявили, що вживання 3–4 чашок натуральної кави на день знижує ризик діабету 2 типу.
Дослідники вивчили біологічно активні сполуки, що входять до складу натуральної кави, і встановили, що вони є чудовим засобом профілактики діабету у щурів.
Передбачається, що так само кава діє і на людей. Поєднання кафестолу і кавової кислоти підвищує секрецію інсуліну, коли взаємодіють із глюкозою.
Кафестол збільшував споживання глюкози м’язовими клітинами, тобто виконував функцію зниження рівня глюкози в крові. За словами вчених, у майбутньому кафестол можна буде використовувати як ефективний засіб профілактики й лікування діабету 2 типу. Основна проблема, на думку вчених, полягає в тому, що у фільтрах кавоварок затримується більша частина кафестолу.
Науковці радять молоти каву у звичайних кавомолках і варити в турці, не користуючись кавовими машинами. Тоді велика частина корисних сполук збережеться.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».