Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Листопад 2015 11:56

Пересадка обличчя – це можливо

Rate this item
(1 Vote)

Американські хірурги провели успішну операцію з пересадки обличчя пожежнику Патріку Хардісону. Постраждалий від опіків чоловік отримав нову шкіру голови, вуха, очі і ніс. За словами хірургів, ця операція — перша у своєму роді, оскільки до теперішнього моменту пересадка шкіри такого масштабу не проводилася.
Донором став 26-річний американець Девід Родбауг, смертельно поранений у велосипедній аварії. 26-годинну операцію, що проводилася в Медичному центрі Нью-Йоркського університету в серпні поточного року, очолював хірург Едуардо Родрігес. Через майже три місяці після операції фахівці підтвердили, що процедура пройшла успішно.

Потерпілий Патрік Хардісон отримав опіки третього ступеня, рятуючи з вогню жінку. Його обличчя і волосиста частина голови обгоріли повністю. Більше року чоловік чекав підходящого донорського матеріалу, який зараз прижився на 93%. Лікарі відновили повіки постраждалого, завдяки чому він знову може моргати, у нього ростуть брови і щетина, повністю відновлено вушні раковини. Найближчим часом хірурги планують видалити деяку кількість пухкої зайвої шкіри на обличчі Патріка.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».