Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Жовтень 2015 14:57

Віктор Козін, керівник клініки ISIDA: медицина – галузь, в якій якість відіграє найважливішу роль

Rate this item
(0 votes)

Віт­чиз­ня­ну ме­ди­ци­ну ни­ні кри­ти­ку­ють прак­тич­но всі. Не влаш­то­вує ні якість об­слу­го­ву­ван­ня, ні ці­ни. Ба­га­то та­кож го­во­рять про не­об­хід­ність ре­фор­ми в охо­ро­ні здо­ров’я. Але як, її про­во­ди­ти, ні­хто кон­крет­но по­яс­ни­ти не мо­же. Дум­ки тут різ­ні.
Од­нак іс­ну­ють проб­ле­ми, не ви­рі­шив­ши які всі ідеї за­ли­шать­ся ли­ше на рів­ні роз­мов. Од­на з них — кад­ри. Без на­яв­но­сті ви­со­ко­ква­лі­фі­ко­ва­них фа­хів­ців якіс­ну ме­ди­ци­ну не ство­риш, як не ста­рай­ся, пе­ре­ко­на­ний Вік­тор Ко­зін — ге­не­раль­ний ди­рек­тор ві­до­мої клі­ні­ки ISIDA, що спе­ціа­лі­зує­ть­ся на ам­бу­ла­тор­ній до­по­мо­зі ва­гіт­ним, аку­шер­стві та лі­ку­ван­ні без­плід­дя.

За словами керівника сучасної клініки, хоч скільки б говорили про реформування охорони здоров’я, без хорошого лікаря, класної медсестри успішна медицина неможлива, адже йдеться про безпеку пацієнта. «На жаль, ми перебуваємо в тій точці розвитку, коли здійснити реформи швидше, ніж за 10–15 років, неможливо. Причина в тому, що необхідно виконати цілий комплекс заходів — спочатку навчити вчителів, потім учителі навчать учнів. І в цьому плані це довгий термін», — вважає він.


Проте прискорити процес можливо. За приклад Віктор Козін наводить так зване китайське диво: як колись бідна країна Китай знайшла фінансові ресурси, спорядила і відправила 50 тисяч молодих людей учитися у цивілізовані високорозвинені країни. І результат незабаром перевершив усі очікування.
Вихід із ситуації гендиректор клініки ISIDA бачить у створенні вітчизняного кадрового резерву, бо при нинішньому стані справ ні американські, ні європейські фахівці працювати в Україну не приїдуть.
«У рамках своєї клініки ми цим уже займаємося. Наразі ми відправляємо своїх спеціалістів за кордон у навчальні центри для того, щоб підняти до рівня сучасних технологій — на світовий рівень. Крім того, плануємо здійснити проект, і це рішення вже є, — відкрити при клініці навчання персоналу — інтернатуру. Сьогодні цей проект уже стартував. Ми хочемо знайти тих молодих людей — медиків за покликанням, які ще в дитячому садку мріяли про професію лікаря. І ми прийняли рішення, що фінансуватиме цей проект сама ISIDA. Тобто це буде безкоштовна інтернатура, і ми збираємося виділити навіть стипендії для інтернів».
Доказом правильно обраної кадрової політики, за словами Віктора Козіна, є те, що, незважаючи на фінансову кризу, колективу вдалося створити якісне обслуговування на рівні кращих світових стандартів. Половина клієнтів приїжджає з-за кордону. Причина — помірні ціни і хороша якість. Переважно з країн Європи та Ізраїлю. Існує довгострокове багаторічне співробітництво з ізраїльськими лікарями у здійсненні спільних програм. Впроваджуються ноу-хау в лікуванні безпліддя. У плані нововведень клініка завжди була піонером.
Ціноутворення — питання, якого неможливо уникнути. Нині 35–40% витрат у лікуванні безпліддя — це медикаментозна складова. Приміром, один сучасний апарат в акушерстві зараз коштує кілька мільйонів гривень. Тому, звичайно ж, без компенсаційної цінової політики обійтися не має можливості. Однак, за словами Віктора Козіна, ціна послуг за минулий рік, враховуючи інфляцію, зросла максимум на 7%. Утримати стрімке зростання цін на послуги вдалося за рахунок масштабу, банківської підтримки та підтримки постачальників, які дають відчутні знижки.
«Якщо говорити про витрати клієнта на лікування в нашій клініці, то ми, по суті, зрівнялися з витратами на лікування в державних установах. Адже, чесно кажучи, насправді некомерційної медицини у нас не існує. В Україні є державна і приватна, але вони обидві — комерційні. Отже, можу з упевненістю сказати, що грошові потоки, які формуються у наших колег і у нас, на сьогодні вирівнялися», — відверто заявив Віктор Козін.
За словами гендиректора, нині ISIDA готує новий підхід у відносинах із пацієнтами (але поки це секрет), який буде дуже цікавий у частині розрахунків. «Втілиться в життя він до кінця нинішнього року. Зараз ми активно займаємося здійсненням цього проекту. Нам потрібні певні поповнення обігового капіталу, але це буде абсолютно революційна ідея!» — упевнений Віктор Козін.
Довідка про клініку: ISIDA — одна з провідних недержавних мереж спеціалізованих клінік, що об’єднує акушерсько-гінекологічний комплекс та три амбулаторно-поліклінічних центри в Києві. Медичні центри ISIDA спеціалізуються на акушерстві, гінекології, мамології та патронажному педіатричному спостереженні, тобто надають широкий спектр медичних послуг для жінок і дітей до року.
ISIDA заснована в 1992 році в Донецьку як центр з лікування безпліддя. У 1995 році її відділення з’явилося в Києві. Через 9 років у Києві під брендом ISIDA був відкритий перший в Україні недержавний акушерсько-гінекологічний комплекс.
На сьогодні ISIDA представлена акушерсько-гінекологічним стаціонаром, а також трьома поліклінічними центрами в Києві (на Оболоні, лівому березі, Печерську).
У найближчих планах компанії — розвиток педіатричних послуг. До кінця 2015 року в кожній клініці вестимуть прийом лікарі-педіатри, а також будуть відкриті кабінети вакцинації. Крім того, в клініці на Оболоні ведуться будівельні роботи з розширення площі та обладнання другого входу в клініку. У подальших планах — будівництво нового педіатричного госпіталю.
Олександр КОЗЛОВСЬКИЙ, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».