Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 28 Серпень 2015 12:56

Великий спалах MERS на батьківщині атипової пневмонії

Rate this item
(0 votes)

У вересні виповниться рівно три роки відтоді, як людство вперше «познайомилося» з новою смертельно небезпечною хворобою — близькосхідним респіраторним синдромом. Напередодні недуга знову нагадала про себе новим спалахом.
Минув лише місяць відтоді, як медикам Південної Кореї з великими труднощами вдалося впоратися зі спалахом близькосхідного респіраторного синдрому (MERS), який протягом 60 днів забрав життя 33 людей. У Республіці Корея за 2 місяці, поки тривав спалах цієї форми атипової пневмонії, було зареєстровано загалом 183 випадки захворювання на MERS.


Водночас протягом лише кількох останніх днів у столиці Саудівської Аравії — місті Ер-Ріяд було виявлено відразу 46 хворих на близькосхідний респіраторний синдром. З них 31 — пацієнти різних відділень столичної клініки King Abdulaziz Medical City, а решта 15, що захворіли, є медичними сестрами та лікарями цього лікувального закладу.
Ще у 20 осіб є симптоми атипової пневмонії, але діагноз поки що не підтверджено.
Очевидно, що в цьому випадку події розвивалися за південнокорейським сценарієм — один хворий стаціонару, у якого MERS не був виявлений вчасно, став джерелом зараження десятків інших людей.
Влада країни змушена була піти на безпрецедентні заходи: клініку King Abdulaziz Medical City закрито на невизначений час, пацієнтів стаціонару з усіх відділень переведено в інші лікарні, а всі хворі на MERS зібрані в одній будівлі, яку перетворено на ізолятор.
Досі в арсеналі лікарів немає ефективного препарату для лікування близькосхідного респіраторного синдрому — з цієї причини смертність при MERS може сягати 40 відсотків.

Ярослав ШЛАПАКА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».