Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Серпень 2015 14:33

Лікарі попереджають: пірсинг язика не є безпечним для здоров'я

Rate this item
(0 votes)

Канадські вчені з Університету Альберти провели дослідження, на підставі яких зробили висновки про те, що пірсинг язика не є безпечним для здоров’я. Медики попереджають молодих людей, що модна прикраса може спричинити серйозні стоматологічні проблеми.
Фахівці визначили, що у людей, які постійно граються з пірсингом у роті, оголюються корені зубів, що призводить у підсумку до втрати кісткової тканини. Під час сну людина стискає зуби, і прикраса на язиці може при цьому зламатися, потрапити у дихальні шляхи і викликати задуху. Пірсинг язика також може викликати пошкодження нерва, кришіння зубів.


За результатами досліджень, майже у 52% молодих людей із пірсингом язика виявилися набряки у порожнині рота, у 47 — спостерігалися кровотечі. При огляді стоматологи виявили у 14% учасників експерименту зламані зуби, у 26,5% людей були пошкоджені ясна. При цьому понад половина опитаних (майже 60%) не знали про ризики, пов’язані з пірсингом у порожнині рота.
Експерти зазначили, що всі люди, які мають пірсинг язика, повинні регулярно проходити стоматологічний огляд, щоб виявити можливі проблеми на ранній стадії і почати своєчасне лікування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».