Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Липень 2015 18:22

Аналіз крові може засвідчити ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

Rate this item
(0 votes)

Науковці виявили хімічну сполуку в крові, яка вказує, чи зіткнеться людина зі зниженням функції головного мозку, повідомляє ВВС.
Спостерігаючи ранні ознаки хвороби Альцгеймера, дослідники проаналізували 1129 білків, що циркулюють у крові 200 близнюків. Потім отримані результати порівняли з даними когнітивно-функціональних тестів протягом наступного десятиліття.


У результаті виявилося, що низький рівень білка MAPKAPK5, зазвичай, був у тих людей, чий мозок став погано функціонувати. MAPKAPK5 бере участь у передачі хімічних повідомлень у мозку, хоча його зв’язок із когнітивним зниженням поки залишається незрозумілим.
Процес розвитку слабоумства може тривати понад десять років до прояву перших змін у головному мозку, а також таких симптомів, як втрата пам’яті, плутаність свідомості і зміна особистості.
Можливість виявити хворобу до появи симптомів дозволяє вжити хоч якихось заходів щодо профілактики деменції. Можливо, це не врятує від її розвитку, але є шанс уповільнити настання симптомів, які дуже негативно впливають на якість життя людини, вважають дослідники.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».