Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Травень 2015 19:08

ВООЗ стурбована популярністю кесаревого розтину

Rate this item
(0 votes)

Лише кілька років тому кесарів розтин виконували суворо за медичними показаннями. Проте нині дедалі менше жінок народжують природним шляхом. Всесвітня організація охорони здоров’я стурбована цим фактом, пише Meddaily.
Згідно з даними ВООЗ, у світі лише 55 відсотків жінок народжують самостійно. Це пов’язано з тим, що багато породіль просять провести їм кесарів розтин навіть у тих випадках, коли мати і дитина абсолютно здорові. Ця тенденція особливо поширена в розвинених країнах.


Експерти застерігають, що при відсутності протипоказань для природних пологів кесарів розтин становить небезпеку для здоров’я матері й немовляти. Він може призвести до інвалідності та смерті дитини. ВООЗ планує посилити контроль за проведенням таких операцій. Лікарям настійно рекомендується проводити їх лише за наявності медичної необхідності.
Учені безліч разів вивчали, як кесарів розтин впливає на здоров’я немовляти. Наприклад, співробітники університетського коледжу Корк з’ясували, що кесарів розтин на 23 відсотки підвищує ризик аутизму. Крім того, фахівці з університету Копенгагена довели, що у кесарят ослаблена імунна система.

 

ПРОДУКТИ, ЯКІ ДОЗВОЛЯЮТЬ ЗАЛИШАТИСЯ СТРУНКИМИ

Дієтологи з Корнельського університету розробили рекомендації, які дозволяють оптимізувати харчування так, щоб людина могла позбутися зайвих кілограмів і при цьому залишалася ситою, пише Medicforum.
Фахівці виділили продукти, що допомагають знизити апетит і тим самим сприяють схудненню. Першими в цьому списку — кедрові горіхи, які, за рахунок умісту в них жирних кислот, сприяють виробленню гормону, відповідального за насичення і регуляцію апетиту. Також експерти рекомендують їсти щодня гарячу їжу, оскільки вона швидше тамує голод, впливаючи запахом на центри насичення у мозку.
Крім того, тримати апетит під контролем добре допомагають зелені листові овочі, такі, як салат, капуста, шпинат, овочеве бадилля. Фахівці відзначили, що такий вид їжі містить мало калорій, а на його переробку організм витрачає досить багато енергії.
Оливкова олія також потрапила до цього списку. Дослідження засвідчили, що при її вживанні у людей знижується потяг до калорійних продуктів. Зовсім не складно тримати себе у формі, якщо обрати правильні продукти, відзначили дієтологи.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».