Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Березень 2015 21:22

Більш ефективний метод лікування туберкульозу не за горами

Rate this item
(0 votes)

Новий метод лікування туберкульозу (PaMZ) пройшов успішно третю, передостанню, стадію випробувань. Він дозволив знищити більше бактерій і зробив це швидше за стандартну терапію, пише Meddaily.
Учені повідомили, що PaMZ являє собою поєднання трьох препаратів, у тому числі двох ліків-кандидатів, які ще не ліцензовані для використання проти туберкульозу. На думку дослідників з Університету Кейптауна, за допомогою цього підходу можна вилікувати і стійкі форми туберкульозу.
Фахівці також повідомили, що новий метод дозволяє скоротити період лікування і позбавить від необхідності робити болючі ін’єкції. PaMZ пройшов випробування на понад 200 пацієнтах. Із них 71% не мав ознак туберкульозу вже через два місяці лікування. У групі пацієнтів, які отримували стандартну терапію, таких було лише 38%.


Якщо метод пройде успішно останню стадію випробувань і отримає дозвіл на використання, то це позбавить хворих від ін’єкційних препаратів і знизить вартість лікування більш ніж на 90%.
Науковці пояснили, що зазвичай, коли у людини туберкульоз із множинною медикаментозною стійкістю, то на лікування йде від 18 до 24 місяців. Коли це чутливий туберкульоз, то потрібно 6–9 місяців. У важких випадках на курс необхідно понад 14000 пігулок і щоденних ін’єкцій протягом як мінімум 6 місяців. Це підвищує ризик побічних ефектів. Нова терапія покликана зняти дану проблему.

 

КІЛЬКА ЧАШОК КАВИ В ДЕНЬ ЗНИЖУЮТЬ РИЗИК ЗАКУПОРКИ АРТЕРІЙ

Саме відкладення в артеріях дуже часто є причиною розвитку серцево-судинних патологій, стверджують учені.
Дослідники з Британського кардіологічного центру вивчили дані 25 тисяч працюючих чоловіків і жінок, які проходили регулярно медичні обстеження у своїх компаніях. Виявилося, що співробітники, які споживали 3—5 чашок кави в день, мали найнижчі ризики розвитку серцево-судинних захворювань на медичних оглядах.
Експерти вважають важливими дані щодо кави, оскільки цей напій дуже популярний, і важливо знати про його користь. Проте варто пам’ятати, що надмірне його споживання може завдати шкоди здоров’ю. У всьому важливо знати міру і звертати увагу на своє самопочуття. Людям, які мають захворювання серцево-судинної системи, необхідно проконсультуватися у свого лікаря щодо безпечних доз споживаної кави.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».