Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Березень 2015 14:27

Скро з'являться ліки, що збільшують тривалість життя

Rate this item
(0 votes)

Американські вчені з дослідницького інституту Скріппса запевняють, що відкрили клас препаратів, здатних значно уповільнити процес старіння. Ці препарати отримали назву «сенолітики». Вони поліпшують роботу серця і збільшують тривалість життя, пише Meddaily.
Науковці повідомили, що новий клас препаратів дозволяє боротися з віковими захворюваннями. Прототип цих сполук добре себе зарекомендував у справі запобігання, гальмування і навіть повного лікування від різних хронічних захворювань. Відкриття сенолітиків стало можливим завдяки вивченню старіючих клітин, які вже перестали ділитися. Саме такі клітини стоять за процесом старіння.
Тести на гризунах показали, що можна збільшити тривалість «здорового періоду» за рахунок знищення старіючих клітин. Проте виникла проблема, як відокремити постарілі клітини від інших, здорових. Виявилося, як і ракові клітини, постарілі активно виділяють речовини, що допомагають їм протистояти запрограмованій клітинній смерті.

Тоді було використано протираковий засіб — дазатініб — і кверцетин (діє як антигістамінний і протизапальний засіб).
Така комбінація дозволила видалити постарілі клітини, не зачепивши здорові. У підсумку серцево-судинна система стала працювати краще, витривалість підвищилася, остеопороз почав відступати, а тривалість життя збільшилася. Іноді було достатньо лише однієї дози суміші. Наприклад, у старих мишей робота серця і судин поліпшилася впродовж п’яти днів. Ефект зберігався мінімум сім місяців.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».