Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Лютий 2015 13:41

Речовина, яка допоможе уникнути загибелі клітин після інсульту та інфаркту

Rate this item
(0 votes)

Дослідники з університету Бен-Гуріона (Ізраїль) виявили з’єднання, яке здатне зупинити процес загибелі клітин. Фахівці сподіваються на основі цього з’єднання розробити засіб для запобігання негативних наслідків у людей, які перенесли інфаркт або інсульт, пише Meddaily.
На думку науковців, похідні гуманіна — пептиду, закодованого в геномі мітохондрії, стануть ключем до створення нових ліків. На перший погляд інсульти, інфаркти та черепно-мозкові травми є абсолютно різними проблемами. Проте їх об’єднує той факт, що у всіх цих випадках відбувається загибель клітин унаслідок гіпоксії (нестачі кисню). Порушення кровопостачання уражених тканин призводить до припинення синтезу молекул АТФ (аденозинтрифосфату), що є універсальним джерелом енергії для організму.


У ході лабораторних досліджень на гризунах фахівці перевірили ефективність аналогів гуманіна AGA (C8R)-HNG17 і AGA-HNG. У підсумку AGA (C8R)-HNG17 зміг відшкодувати збиток, завданий мозку мишей черепно-мозковими травмами.
Експерти відзначили, що для успішного лікування необхідні система доставки ліків і AGA (C8R)-HNG17 в якості головного з’єднання.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».