Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Сiчень 2015 12:40

Чи варто пити багато води?

Rate this item
(0 votes)

Усі зна­ють, що во­ди по­тріб­но пи­ти біль­ше, ніж хо­четь­ся. Але при цьо­му тіль­ки кож­на п’ята лю­ди­на на Зем­лі п’є стіль­ки, скіль­ки їй на­справ­ді не­об­хід­но.

Сара Сміт — 42-річна мати двох маленьких дітей із Великобританії. Вона, як і більшість інших, до початку цього наукового експерименту ніколи не пила рекомендовані лікарями 2–3 літри води на день. І страждала від поганого травлення, повільного метаболізму і регулярних головних болів. Після консультацій із медичними фахівцями вона погодилася взяти участь в експерименті, повідомляє lifter.com.ua.
Їй запропонували протягом найближчих 30 днів пити не менше 3 літрів води за день, причому підходити до кулера треба було не менш п’яти разів протягом робочого дня. Жінка вирішила зробити перевірку і для себе: зробила фото в день початку 30-денного експерименту, а потім — по завершенні його. І порівняла. Потрібно це їй було для того, щоб зрозуміти: працює підвищене споживання води чи ні.
Адже ясно, що фізичні відчуття — річ суб’єктивна, а на аналізи крові може вплинути безліч чинників.


«На першій фотографії мені здається, що мені 52, а не 42 роки, це шокує. На ній я — втомлена, зморшкувата людина з червоними плямами на обличчі. Я майже мертва на ній...» — говорить сама Сара.
Ось що вона записала у своєму щоденнику під час експерименту:
«У кінці першого тижня я помітила, що робота моєї травної системи покращилася. Я зрозуміла, що раніше в мене просто погано працювали нирки. Головні болі стали проходити, покращилася гнучкість тіла.
На другому тижні я побачила, що колір мого обличчя змінюється. Потроху став зникати целюліт на ногах!»
На третьому тижні обличчя Сари стало повністю здоровим на вигляд. Вона стримала свій апетит.
Дослідження показують, що більшість людей не в змозі добре розпізнавати сигнали голоду і спраги. Тому 37% людей на планеті переїдають тільки через те, що їдять, коли потрібно було б випити води.
На четвертому тижні Сарі здалося, що вона стала зовсім іншою людиною.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».