Економіка
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 07 Жовтень 2016 10:35

Зміни до податкового кодексу

Rate this item
(0 votes)

На­пра­цьо­ва­ні уря­дом спіль­но з біз­не­сом, гро­мад­ські­стю та екс­перт­ним се­ре­до­ви­щем змі­ни до По­дат­ко­во­го ко­дек­су спря­мо­ва­ні на лік­ві­да­цію сис­тем­ної ко­руп­ції та зло­вжи­вань кон­тро­лю­ючих ор­га­нів у по­дат­ко­вій сфе­рі. Про це за­явив Прем’­єр-мі­ністр Ук­раї­ни Во­ло­ди­мир Гройс­ман, від­кри­ва­ючи за­сі­дан­ня уря­ду у се­ре­ду.

«Той кодекс, який сьогодні напрацьований, спільно з громадськістю, експертами, є Податковим кодексом антикорупційним, де будуть ліквідовані «податкові ями», де будуть ліквідовані усі тіньові схеми, їх більшість щодо виведення з обігу, безготівкового, коштів, так званий «обнал», який процвітає, на превеликий жаль», — заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що радянська система, яка поки що не викорінена до кінця, передбачала створення такої податкової системи, за якої кожен, хто займається бізнесом, уже був комусь щось винен, а апарат, який має функції держави, — податківець, інший контролер — може прийти і, зловживаючи, будь-кого притягти до відповідальності і починати тиснути.
«Наше завдання — зробити такий Податковий кодекс, який був би нормально сприйнятий у бізнес-середовищі, який би дав можливість забезпечити якісне економічне зростання і, найголовніше, був антикорупційний», — зазначив він.
Голова уряду зауважив, що Міністерство фінансів України протягом чотирьох місяців провело серйозну роботу щодо обговорення змін до Податкового кодексу.
Зокрема, вони були напрацьовані спільно з громадськістю та експертами. У цьому контексті Прем’єр-міністр подякував асоціаціям бізнесу та бізнес-консультантам, які брали участь в обговоренні і напрацюванні змін, серед яких: Торгово-промислова палата України, Спілка українських підприємців, Американська торгова палата, Європейська бізнес-асоціація, Рада бізнес-омбудсмена та інші.
Також рішення щодо змін до Податкового кодексу були обговорені на засіданнях Національної ради реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка.
Одна з основ розроблених податкових змін — законопроект № 3357 («Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації»), народжений у стінах українського парламенту.
«Після попередніх обговорень і на Національній раді реформ, і серед експертного середовища, об’єднань бізнесу цей Кодекс є очікуваним, і ми будемо все робити для того, щоб він був якомога швидше ухвалений і реалізований», — зазначив Прем’єр-міністр.
З цією метою Володимир Гройсман запропонував ініціювати позачергове засідання Національної ради реформ для розгляду податкових змін для того, щоб на наступний пленарний тиждень уряд вніс цей документ до українського парламенту.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».