Літературні обрії
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 12 Липень 2018 19:26

У Львові презентували книгу про оборону Луганського аеропорту

Rate this item
(0 votes)

Презентація книги «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту», в якій уперше зібрано спогади учасників та очевидців тих подій, відбулась у Львові.
На ній були присутні учасники та очевидці подій, сім’ї загиблих, військові, духовенство, волонтери та медики, упорядники книги, представники влади, повідомляє прес-служба міськради.

«Ми є достатньо молода держава, і питання історії — це питання нашої національної безпеки. Ми багато століть були частинами різних імперій, і дуже важко сьогодні зрозуміти, яка частина з цього, що написано, є правдою. Бо завжди були елементи маніпуляції.

Тому сьогодні дуже важливо документувати кожен день, кожен крок, кожну перемогу. Нам дуже важливо вчити наших дітей на правдивій історії і на історії наших перемог.
Діти, виховані на переможних сторінках, будуть творити історію перемоги, тому що в них буде генетична пам’ять», — зазначив на презентації міський голова Львова Андрій Садовий.
Він подарував авторському колективу книги ювілейну монету ім. короля Данила Галицького.
У книзі «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» описуються не тільки події, пов’язані з утриманням цього об`єкта та прилеглих населених пунктів (квітень — початок вересня 2014 року), а й те, що передувало окупації Луганська (зима-весна 2013–2014 років).
«Наша команда протягом 2016–2018 років записала спогади близько 140 учасників та очевидців тих подій: військових, волонтерів, місцевих мешканців, працівників міліції й аеропорту, медиків. Ми зібрали сотні унікальних фотографій, а також на основі свідчень військових підготували картосхеми, що ілюструють основні операції.
Книга містить коментарі військових дослідників, офіцерів та експертів, а також перелік загиблих бійців із різних підрозділів», — зазначив координатор проекту, керівник благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» Сергій Глотов.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».