Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Лютий 2019 00:36

Соціальна справедливість і права людини. У Киеві пройде фестиваль американського кіно

Rate this item
(0 votes)

У столиці 21 лютого стартує 9-й фестиваль американського кіно «Незалежність».
Протягом тижня глядачі побачать нові стрічки, більшість з яких були презентовані на головних світових кіноподіях і зараз номіновані на «Оскар» у різних категоріях, повідомляється на сайті фестивалю.

«Цього року учасниками фестивалю стали фільми з особливо зірковим акторським складом: це — Тімоті Шаламе, Адам Драйвер, Meлісса Маккарті, Стів Карелл та інші.
Ці фільми, що є взірцями найкращого в американському кінематографі, розповідають історії з життя дуже різних американців, торкаючись найбільш гострих питань сучасності, таких як соціальна справедливість і права людини», — ідеться в повідомленні.
У програмі «Незалежності» — фільм «Ви зможете мені пробачити?» з Меліссою Маккарті, номінант на «Оскар» «Чорний кланівець», «Гарний хлопчик» із Тімоті Шаламе і Стівом Кареллом, лауреат «Золотого глобуса» — стрічка «Восьмий клас», комедія «Середина 90-х» та ще один номінант на «Оскар» — фільм «Якби вулиця Білл могла говорити».
Також у рамках фестивалю покажуть документальні фільми, два з яких особисто представлять режисери.
Як зазначається, покази відбудуться у культурному центрі «Кінотеатр «Київ» і триватимуть до 28 лютого. Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».