Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 09 Серпень 2018 12:05

Україна таки візьме участь у Дитячому Євробаченні-2018

Rate this item
(0 votes)

Попри тотальне недофінансування компанії Національна суспільна телерадіокомпанія проведе нацвідбір для участі України у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2018, щоправда, відбірковий етап відбудеться онлайн.
Про це повідомляє прес-служба UA: Перший.

«Український суспільний мовник вважає своїм обов’язком докласти максимум зусиль, аби не позбавляти Україну Дитячого Євробачення. Команда Суспільного переконана, що конкурс є елементом культурної дипломатії та нагодою для України нагадати про себе у світових ЗМІ в позитивному контексті.
Крім того, Дитяче Євробачення — важливий шанс для талановитих дітей проявити себе. ДПКЄ — це приклад історій успіху для дітей, історій про те, як наполеглива праця, амбітність, сміливість, творчість дозволяють реалізувати себе», — йдеться у повідомленні.
Водночас зазначається, що участь у міжнародному конкурсі передбачає значні витрати телерадіокомпанії на проведення відбіркового етапу, а також обов’язковий внесок до Європейської мовної спілки — організатора конкурсу — за участь у змаганні. В умовах недофінансування компанії НСТУ не має фінансової змоги здійснити всі необхідні витрати.
«Саме тому Суспільне вперше відмовляється від телевізійної версії національного відбору та проведе відбірковий етап лише онлайн, адже це дозволить мінімізувати витрати на виробництво», — підкреслюють у НСТУ.
Разом із тим проблема сплати річних членських внесків до ЄМС та обов’язкового внеску за участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2018 залишається відкритою. Так само поки немає коштів для забезпечення участі української делегації на міжнародному етапі конкурсу.
Національна суспільна телерадіокомпанія України сподівається, що уряд виконає свої зобов’язання та дофінансує НСТУ згідно із Законом «Про суспільне телебачення та радіомовлення України».
Наразі у розподілі видатків Державного бюджету України на 2018 рік для НСТУ передбачено лише 776 млн грн, що не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018 року, оскільки це фінансування вдвічі менше за суму, гарантовану Законом України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України», де йдеться, що бюджет НСТУ має становити 0,2% видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік, тобто 1,54 млрд грн.
Станом на 2 серпня Європейська мовна спілка вже підтвердила участь України в конкурсі на основі зобов’язання НСТУ сплатити необхідні внески восени.
Таким чином, Україна стала 20-ю країною, що братиме участь у міжнародному пісенному конкурсі.
Дитячий пісенний конкурс Євробачення — щорічний міжнародний конкурс для дітей віком до 15 років, у якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн — членів Європейської мовної спілки. НСТУ є наймолодшим європейським суспільним мовником і, за дослідженням Європейської мовної спілки, найменш фінансованим.
У листопаді 2018 року конкурс відбудеться в місті Мінськ (Білорусь). Раніше НСТУ повідомляла про відсутність коштів для забезпечення участі України в міжнародному пісенному конкурсі через недофінансування компанії.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».