Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Квiтень 2018 13:58

Весна Ярослави Руденко

Rate this item
(0 votes)

За­слу­же­на ар­тист­ка Ук­раї­ни Яро­сла­ва Ру­ден­ко (на­род­ний спів) за­про­си­ла на кон­церт «Моя вес­на». Бе­не­фіс спів­ач­ки від­був­ся у Ко­лон­ній за­лі ім. Ми­ко­ли Ли­сен­ка На­ціо­наль­ної фі­лар­мо­нії Ук­раї­ни.

До участі в концерті відома виконавиця запросила Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України, Фольклорний гурт «Рожаниця», Зразковий художній колектив — Театр пісні «Ладоньки», Вокальний ансамбль «Подруженьки» Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова, знаних поетів-піснярів народного артиста України Вадима Крищенка і заслуженого діяча мистецтв України Миколу Луківа.

«Хочу тобі побажати, щоб твоя сьогоднішня мистецька і життєва весна плавно і красиво перейшла в літо і ознаменувалася восени повноцінними мистецькими здобутками. Хай тобі співається, хай тобі таланиться. Неси в народ рідну пісню. Щиро бажаю успіху у всіх твоїх творчих задумах.
Приємно бачити у цій залі дуже багато красивих, усміхнених облич. Думаю, що для Ярослави теж велике щастя, що ця зала сьогодні переповнена. Значить, є заради кого жити, творити і перемагати», — з такими словами звернувся до співачки та глядачів М. Луків і подарував усім присутнім кілька своїх весняних поезій.
Власні вірші прочитав і В. Крищенко. А до Я. Руденко поет звернувся з такими словами: «Дорога Ярославо, вітаю тебе з цим бенефісом. Подивися в зал, стільки людей, які дивляться на тебе з любов’ю. Хочу, щоб ти купалася в славі, купалася в людській любові, купалася в нашій пісні і народній славі. Дякую, що ти включила до свого репертуару і пісні на мої вірші».
Від імені учасників АТО, яких цього вечора було багато на концерті, Ярославу Руденко привітав голова комітету із творчо-масових заходів Всеукраїнського правозахисного об’єднання «Право ветеранів АТО» Василь Зварич, а голова Київської міської Спілки ветеранів Афганістану Микола Гончаренко вручив співачці орден, що є найвищою відзнакою цієї Спілки.
Пані Ярослава пригадала один зі своїх торішніх виступів:
«Ми непереможні, бо нас підтримує весь світ. Минулого року я виступала на площі у Мінську (Білорусь). Зібралося багато людей, були білоруси, українці, росіяни. Організатори концерту попросили, аби я виконувала лише жартівливі пісні і пісні про кохання, а не згадувала про війну в Україні і не співала нічого патріотичного.
Але я була б не я, якби не заспівала пісень про воїнів АТО, не згадала про ту війну, яка нищить наших синів і дочок, війну, яка руйнує нашу Україну. І приємно, що люди, які стояли на цій площі, мене підтримали».
Природно, що концерт «Моя весна» розпочався з веснянок та обрядових пісень, присвячених цій порі року. Цього вечора звучало багато українських народних пісень, ліричні та жартівливі пісні на слова відомих українських поетів, центральне місце належало пісенним творам на патріотичну тематику. А на завершення концерту Ярослава Руденко виконала відому українську народну пісню «Зберемося, роде!».
Доповненням до пісень стала поезія М. Рильського і А. Любки та уривки з повісті М. Гоголя «Сорочинський ярмарок» у виконанні Олени Кононенко і Олеся Павлютіна.

Едуард ОВЧАРЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».