Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 14:08

Премію імені Гончара отримала Тетяна Пишнюк за «нерозгаданий посткриптум»

Rate this item
(0 votes)

Вручення щорічної Державної літературної премії ім. Олеся Гончара відбулось у рамках урочистих заходів із нагоди відзначення 100річчя від дня народження письменника. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури.
«За рішенням Комітету з присудження Премії імені Олеся Гончара лауреатом премії у 2018 році стала письменниця Тетяна Фольварочна (Пишнюк) за книгу «Нерозгаданий постскриптум», — ідеться в повідомленні.

Зазначено, що до книги Тетяни Пишнюк увійшли два романи — «Божа вивірка» та «Кацапочка». У них розповідається про драматичні історії життя двох жінок, яких доля занесла у далекі краї. Романи об’єднує головне — вони виражають український менталітет, що проявляється в яскравих емоційносвітоглядних формах.
Із визнанням творчих досягнень авторку привітав і вручив диплом лауреата міністр культури України Євген Нищук.
«Сьогодні всі ми вшановуємо постать класика української літератури Олеся Гончара, якому виповнюється 100 років від дня народження. У своїх поглядах і життєвих принципах він був надзвичайно сильною особистістю. Мільйони українців виросли на його правдивих творах.
Особливе ставлення в Олеся Гончара було до мови. Саме він зауважив, що мова — це душа кожної культури, джерело й запорука її розвитку», — наголосив міністр.
Окрім того, відзнакою Комітету з присудження Премії імені Олеся Гончара нагороджено Світлану Йовенко за повість «Київ, вставай!».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».