Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Грудень 2016 13:36

Іграшки до новорічних свят

Rate this item
(0 votes)

Новорічні свята вже незабаром, і, щоб набути відповідного настрою, варто завітати усією родиною до Центру української культури та мистецтва на Подолі, де цими днями триває VI свято новорічної іграшки.
На трьох поверхах Центру по 30 грудня розгорнуто велику експозицію новорічноріздвяної атрибутики. З року в рік організатори заходу розширюють коло майстрівучасників.
У казковій атмосфері царюють святково прикрашені ялинки. Відчуття свята дарує й виставка творів живопису, картин із бісеру та дитячих малюнків, в якій втілене бачення зимових свят кожного з дорослих та маленьких учасників.

Ірина БердальШевчик, майстриня та фотограф, спеціально до свята підготувала яскраву експозицію світлин авторських іграшок на тлі старовинного міста — «Казка зі Львова».
Відома письменниця Лада Лузіна демонструє власну колекцію антикварних ялинкових іграшок минулого століття. Кумедні чоловічки і тваринки, яблучка та грушки з вати, ліхтарики та літачки нагадають комусь далеке дитинство.
Взагалі тут представлено понад 2000 старовинних та сучасних ялинкових іграшок, створених у найрізноманітніших техніках та стилях. Традиції українських митців талановито оновлені сучасними авторами, гарні й оригінальні прикраси та іграшки викликають захоплення.
Для виготовлення іграшок майстри використовують бісер і солому, папір і клаптики тканини, навіть бублики, здається, що їхня фантазія не має меж. Безперечно, така експозиція може надихнути відвідувачів на нові цікаві ідеї для створення новорічних прикрас із доступних матеріалів, тим більше що у магазинах навіть невибагливі скляні кульки коштують сьогодні недешево.
А для тих, хто бажає навчитися робити ялинкові прикраси власноруч, запропоновані щоденні родинні майстеркласи з виготовлення новорічних іграшок з фетру, паперу, солоного тіста, кукурудзяного листя тощо, з декорування кульок та різдвяних свічок, загортання подарунків.
Також під час цьогорічного свята новорічної іграшки для дорослих і дітей кожного дня є можливість безкоштовно побувати на концертах та виставах, презентаціях дитячих книжок, подивитися добрі новорічні мультфільми та зробити родинні фото на згадку на казковому фотомайданчику біля ялинок і подарунків.

Ніна МАКСИМОВА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».