Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Грудень 2016 07:09

«Кутаїсі» – в Україні

Rate this item
(0 votes)

Дер­жав­ний ан­самбль піс­ні і тан­цю «Ку­та­їсі» — це справж­ній куль­тур­ний скарб Гру­зії, по пра­ву вва­жає­ть­ся її пер­ли­ною, твор­чою ві­зи­тів­кою. Він скон­цен­тру­вав у со­бі пре­крас­не, доб­ре, муд­ре, зав­жди за­ча­ро­вує гля­да­чів із пер­ших хви­лин сво­го ви­сту­пу, за­ну­рю­ючи у фе­єрич­ний ви­хор щи­рих емо­цій.

Ансамбль «Кутаїсі» свято шанує національні фольклорні традиції, посилює і примножує їх за допомогою молодих і надзвичайно талановитих виконавців пісень і танців. «Кутаїсі» відрізняється від інших грузинських ансамблів тим, що зумів органічно поєднати в собі енергію, запал, барвистість танцю з хвилюючим багатоголоссям співу.

Багаторічна історія успіху цього дивовижного колективу стрімко мчить крізь час, мов вируюча гірська річка, зачаровуючи сильною енергетикою та неперевершеним талантом.
Поєднання глибокого, мелодійного співу з віртуозним виконанням національних грузинських танців підкорили світову сцену, забезпечивши визнання і тріумф традицій найгостиннішого етносу. Ансамбль «Кутаїсі» прискіпливе журі багато разів заслужено визнавало переможцем міжнародних фестивалів.
У грудні цей чудовий ансамбль у рамках великого гастрольного туру побуває з концертами у дев’яти містах України. Розпочався тур у Чернігові, продовжився у Полтаві, Одесі, Житомирі, Хмельницькому, Вінниці, Черкасах, Києві.
Мешканці Сходу України із Сєвєродонецька, Краматорська, Покровська, Маріуполя, Кам’янська теж змогли побачити унікальні хореографічні постановки ансамблю, його розкішні костюми, почути мелодійні пісні, долучитися до унікальної, самобутньої грузинської культури.
За плечима ансамблю не лише успіх на міжнародних фестивалях, а й великі гастрольні тури по Європі, що пройшли з аншлагами. Аби глядачі побачили прекрасне, бездоганне, синхронне шоу, артисти мають щодня наполегливо тренуватися. Тільки так можна домогтися результатів, які задовольняють найвибагливішого глядача.
Перевершили всі очікування глядачів і концерти в Україні — їх чекала двогодинна подорож до дивовижного куточка Землі, сповненого особливим колоритом і традиціями, їм відкрилася Грузія, величний Кавказ, величний народ, величні танці.
Елла НОВАК

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».