Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 23 Вересень 2016 09:25

Екстрим-арена

Rate this item
(0 votes)

Як­що вам по­до­ба­єть­ся екс­трим, кар­ко­лом­ні ак­ро­ба­тич­ні трю­ки, від яких за­хоп­лює по­дих, ви обо­в’яз­ко­во має­те за­ві­та­ти до цир­ку, який під­го­ту­вав но­ву про­гра­му, за­ря­дже­ну ад­ре­на­лі­ном. 
У ній бе­руть участь над­зви­чай­но та­ла­но­ви­ті й смі­ли­ві ук­ра­їн­ські та за­ру­біж­ні ар­тис­ти.

Групу монгольських акробатів Acrobats with voltage, золотих призерів Міжнародного циркового фестивалю в іспанському Фігерасі, генеральний директор — художній керівник Національного цирку України Людмила Шевченко буквально забрала з американських гастролей.
До речі, у цирковому світі монгольські акробати вважаються найсильнішими, найтемпераментнішими, найспритнішими, найстрімкішими виконавцями. Саме це вони й продемонстрували у своїх унікальних трюках, що вразили найдосвідченішу публіку, яку, здавалося, вже нічим не здивуєш.

Цього року в Одесі на п’ятому Міжнародному фестивалі циркового мистецтва «Золотий трюк Кобзова» повітряні гімнасти Амалія Аванесян та Євген Абакумов стали золотими призерами. Для цієї пари відомий режисер у світі циркового мистецтва Марія Ремньова зробила нову постановку виступу.
Номер на петлях під куполом цирку відразу підкорив серця не тільки глядачів, а й відомих представників журі, які приїхали на фестиваль із Франції, Іспанії, Америки, Китаю, Грузії, України, Італії, Німеччини, Великобританії, Угорщини.
У постановці номера режисер змогла відкрити талант кожного учасника та намагалася ще раз переконати глядачів у тому, що в сучасному світі жінки стають більш мужніми і сильними. Коли у представників сильної статі виникають труднощі, їм на допомогу може прийти тендітна жінка — така, як чарівна Амалія Аванесян, яка здатна під куполом цирку тримати свого партнера.
До речі, під куполом літатимуть не тільки повітряні гімнасти, а й екстримальний велосипедист з Італії. Він завойовуватиме публіку небезпечними трюками на десятиметровій висоті у незвичайній сфері. Цю цікаву конструкцію циркові артисти використовували ще у двадцятих роках минулого століття. Вона не передбачає страхувальних лонж, це збільшує небезпеку й приваблює сміливців.
Монгольські дівчаталебеді з групи Acrobats Swan зачаровуватимуть неймовірною гнучкістю і красою тіл, пластикою, артистичністю, за що глядачі подарують їм шалені оплески.
Любителі тварин давно сперечаються про те, чи можуть крокодили любити своїх дресирувальників, і наводять аргументи, мовляв, ці тварини скромно заплющують очі, коли беруть їжу з рук свого дресирувальника. Їм соромно від думки, що могли б відкусити йому руку (і не тільки).
У новій цирковій програмі глядачі зможуть побачити двадцять крокодилів, серед яких буде й рідкісний альбінос. Ці хижаки танцюватимуть, робитимуть стійку на хвості й навіть заспівають крокодилячу пісню. Якщо ви думаєте, що ці тварини співають лише у шлюбний період, після виступу Олександра Орлова мислитимете не стереотипами. Він навчив крокодилів співати на манежі цирку. Для цього тримав своїх підопічних лише у теплому басейні, включав їм музику і винагороджував курячими стегенцями.
Родзинка номера — смертельний трюк, на який можуть наважитися лише мужні чоловіки. За командою «ап!» Олександр кладе свою голову у розкриту пащу крокодила. На таке відважиться не кожний, адже нільські та місісіпські крокодили, які виступатимуть на манежі, виросли до трьох метрів і мають вагу понад 250 кілограмів.
Юлія та Микола Козирєви єдині дресирувальники, які працюють зі змішаною групою тигрів і левів. Їхні колеги віддають перевагу лише одному виду хижаків — дресирують тільки тигрів чи левів.
«Цирком треба хворіти», — казав свого часу відомий дресирувальник, народний артист України Володимир Шевченко. Його учні Козирєви не втратили спадок свого наставника — він дав поштовх до створення нової постановки атракціону. Дресирувальники дивуватимуть глядачів новими трюками й костюмами. Сенсацією атракціону стане кульбіт левиці Ельзи через голову, який можна занести до світового рекорду.
Коли артисти мають багато золотих та срібних нагород і відзнак багатьох міжнародних фестивалів, слова просто зайві. Хочеться лише насолоджуватися технікою виконання трюків та колоритом номера. Срібні призери Міжнародного циркового фестивалю «Ідол» (Москва), золоті призери Міжнародного фестивалю в Іспанії, золоті переможці Іжевського циркового фестивалю артисти монгольської трупи Acrobats with Teeter Boards цьогоріч на другій Міжнародній цирковій премії визнані кращими виконавцями трюків. Їх вони й продемонструють українським глядачам.
Підтримуватиме добрий настрій клоунський дует Гоши та Шурика — заслужених артистів України братів Олега та Костянтина Герасименків.
Елла НОВАК

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».