Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 01 Липень 2016 20:37

Наше кіно покажуть на фестивалі в Італії

Rate this item
(0 votes)

На ХІV Міжнародному кінофестивалі на острові Іскія (Італія), який триватиме до 2 липня, в офіційній програмі «Український фокус» демонстрували три українських фільми: історичну драматичну стрічку Олеся Саніна «Поводир» та дві документальних — «Чорнобиль» (реж. О. Карнасюк) і «Жива ватра» (реж. О. Костюк), повідомляє ipro.kiev.ua. Покази відбулися 26го та 30 червня.
Кінофорум на італійському острові Іскія проходить в Арагонському замку за підтримки Європарламенту та приватних спонсорів. Його незмінним керівником є Мікеланджело Мессіна, який був членом журі 45го КМКФ «Молодість». Особливість фестивалю — відзначити спеціальними преміями та нагородами найкращі фільми, пов’язані з культурою та історією різних країн, регіонів і міст.

У програмі цьогорічного фестивалю — 101 фільм. Серед стрічок — короткометражні, документальні, художні та анімаційні.
Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі наголошує: «За чотирнадцятирічну історію кінофестивалю на острові Іскія вперше покажуть українське кіно. Торік ми запросили Мікеланджело Мессіна в журі на «Молодість», і це був початок дружби та співпраці.
З того часу вибудувався міст, який тепер привів нас до Італії. З 8 червня до 3 липня «Молодість» разом з Італійським інститутом культури та Культурною асоціацією N.I.C.E. (Флоренція) презентує українському глядачеві італійське нове кіно. Тепер покажемо італійцям українське. Це хороша тенденція і приклад культурної дипломатії, яка справді має сенс і працює».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».