Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Травень 2016 11:27

Яскраві барви життя

Rate this item
(0 votes)

Вочевидь, кожен художник, особливо молодий, прагне представити свою творчість широкому загалу поціновувачів мистецтва, почути відгуки глядачів. Виставка «Цей дивовижний світ» у київському Будинку художника вже вчетверте надає таку можливість як початківцям, так і професійним художникам. Вона продовжує серію виставок, організованих студією живопису Arts House та громадським об’єднанням «Барви життя».
На виставці «Цей дивовижний світ» представлено близько 200 робіт понад 30 художників. Тематичних і стилістичних рамок організатори не ставили, тому експозиція вражає різноманіттям жанрів і технік творів, серед яких — живопис, графіка, гобелени, вітражі, навіть картини, викладені з монет. Розмаїті й сюжети: портрети, пейзажі, натюрморти, зворушливі зображення тварин.

Можливо, на думку критиків, не всі роботи початківців є досконалими, але вони приваблюють свіжістю погляду, позитивним настроєм та щирим бажанням відобразити навколишній світ. Як вважає голова громадської організації «Барви життя» Лідія Гончаренко, такі виставки є своєрідним трампліном у творче життя для молодих митців, надають їм наснаги та віри у власні сили.
«Барви життя» — громадська доброчинна організація, відома здійсненням всебічної допомоги талановитим дітям, молоді, інвалідам. Вона заснована людьми, що займають активну життєву позицію, і серед її завдань — відкриття центрів творчості і розвитку, організація виставок та доброчинних заходів. Активісти об’єднання проявляють себе у різних сферах громадського життя, наприклад протестують проти незаконних забудов у місті.
Студія Arts House запрошує всіх охочих навчитися малювати і розвити свій творчий потенціал на практичні заняття і майстеркласи для дорослих та дітей з малюнка, живопису, історії мистецтва. Викладачі студії знаходять до кожного індивідуальний підхід, а результати власної художньої творчості можна потім представити на подібній виставці за доступну плату. Зібрані кошти спрямовуються на подальше здійснення доброчинних проектів.
На відкритті організатори виставки тепло привітали художників, кожен з яких був нагороджений дипломом, і побажали нових творчих успіхів.

Ніна МАКСИМОВА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».