Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Сiчень 2016 12:15

У світі тварин

Rate this item
(0 votes)

Піс­ля ша­ле­но­го успі­ху ви­ста­ви «Прин­це­са цир­ку», у якій бра­ли участь лі­та­ючі мо­то­цик­ліс­ти з Фран­ції, екс­тре­маль­ні трю­ки яких за­яв­ле­ні до Кни­ги ре­кор­дів Гін­нес­са, й ук­ра­їн­ські над­зви­чай­но та­ла­но­ви­ті й ори­гі­наль­ні ар­тис­ти — На­ціо­наль­ний цирк Ук­раї­ни — під­го­ту­ва­ли но­ву про­гра­му «У сві­ті тва­рин». Во­на осо­бли­во спо­до­бає­ть­ся ді­тям, а до­рос­лі, за­та­му­вав­ши по­дих, спос­те­рі­га­ти­муть за ди­во­виж­ни­ми трю­ка­ми по­віт­ря­них гім­нас­тів та ак­ро­ба­тів.

Нарешті справдилася мрія генерального директора, художнього керівника Національного цирку, народної артистки України та СРСР Людмили Шевченко — вперше за багато років вона змогла зібрати для вистави величезну кількість екзотичних дресированих тварин.

Тож глядачів радуватимуть своїми граціозними виступами дикобрази, лами, зебри, верблюди, плямисті коні-далматинці, маленькі поні, скунси, лисиці, камерунські кози, коти, собаки, африканські леви. А справжнім сюрпризом програми буде африканська принцеса — бегемотка Лулу.
Розпочати виставу Людмила Шевченко довірила новачкам циркової арени — надзвичайно талановитим випускникам Харківської циркової студії. Ці оригінальні акробати-віртуози рідкісного та загадкового жанру, який зародився у Китаї, підготували фантастичний номер із карколомними вправами на вертикальних п’ятиметрових щоглах під керівництвом Дениса Овчаренка — срібного призера міжнародного циркового фестивалю, що проходив у Ризі. Артисти легко й невимушено демонструватимуть глядачам неймовірні можливості людського тіла, сталевих м’язів, доводячи своїм виступом, що в України є циркове майбутнє.
Представники циркових династій у четвертому поколінні — повітряні гімнасти Наталя та Олексій Царевські дивуватимуть яскравою повітряною феєрією з красивих, надзвичайно складних трюків під куполом цирку. А ще Наталя Царевська радуватиме глядачів тонкою, яскравою технікою роботи з обручами, які, здається, нерозривно пов’язала між собою.
Срібні призери Міжнародного фестивалю циркового мистецтва «Золотий Карл» — молдавські артисти привезли в Київ номер, якого українці ніколи не бачили, — «Гойдалка з турніком», сповнений безстрашних, ризикованих кульбітів. Гойдалка допомагає артистам злетіти на десять метрів, щоб перелетіти у потрійному сальто через сталевий масивний турнік і приземлитись у надійні руки партнерів. Зал завмер, коли сміливий акробат вирішив зав’язати очі чорною пов’язкою, і вибухнув гучними оплесками, коли артист у повній темряві виконав сальто з піруетом.
Номер із левом мало кого залишає байдужим. Ще б пак — за кілька кроків від тебе великий хижак. Уперше глядачів чекає зустріч з прайдом левів — у номері працюють тільки леви. Це справжня сім’я, і, як у кожній сім’ї, у ній є свій вожак. Олексій Пінко з дружиною Веронікою змогли знайти гармонію з царями природи.
У номері працюють вісім левів: вони стрибатимуть через палаючі обручі, танцюватимуть вальс із дресирувальником. Унікальний трюк атракціону — лев на гойдалці, а найнебезпечніший — коли безстрашний дресирувальник відважиться покласти свою голову у пащу лева.
Сенсацією вистави стала «Кінна феєрія» під керівництвом талановитого угорського артиста Бейли Такача. Напевне, глядачі ще ніколи не бачили таких надзвичайно красивих коней у яблуках, які створюватимуть на манежі неймовірні комбінації лише завдяки тембру голосу дресирувальника. А потім на манеж випливатимуть, як справжні кораблі пустель, двогорбі верблюди, вибігатимуть африканські зебри, які, до речі, складно піддаються дресурі, та тепер демонструють глядачам свою вправність і граціозність.
Справжньою перлиною програми стане виступ бегемотки Лулу. Вона ще молода, їй усього два з половиною роки, та важить вона вже 2,5 тонни. Бейла Такач визволив її від злих людей, які знущалися над африканською принцесою і змушували її бути агресивною. Навіщо ж зараз бути такою, якщо тебе люблять, турбуються про тебе і вчать дарувати людям радість?
Упродовж усієї вистави дарувати глядачам гарний настрій буде клоун Петро Чорненький. Він дуже популярний за кордоном, нещодавно виступав у Франції, зараз на нього чекають в Угорщині та Ізраїлі. У його номерах поєднані екстрим і українські клоунські традиції, вони оригінальні й несхожі на інші, тому й подобаються не тільки нашим співвітчизникам.
Елла НОВАК

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».