Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 16:39

Цей дивовижний цирк

Rate this item
(1 Vote)

Цирк має дивувати, саме у цирку творяться справжні дива, які запам’ятовуються на все життя. І Національний цирк України не тільки дивує, а вражає глядачів своїми надзвичайно цікавими, дуже складними, творчими програмами. Особливо останніх два роки, адже готують їх виключно українські артисти і режисери.
Нова програма Національного цирку «Зірки та зіроньки» стала справжнім сюрпризом. У ній беруть участь «ліліпути та гулівери», які подарують глядачам своїми виступами відчуття неймовірного свята.
Акробати на джампінгах під керівництвом заслуженого артиста України Олега Рибченка підготували складні, сміливі трюки, заряджені позитивними емоціями. Справжньою сенсацією став номер Леонори Богатирьової. Такого дива наші глядачі не бачили вже давно. Красива тендітна дівчина під куполом цирку жонглюватиме різноманітними предметами і при цьому ще й вправно виконуватиме акробатичні елементи.


Тримати глядачів у напрузі — ось головний девіз маленької артистки Тетяни Москаленко. Вправні помахи рук змушують обертатися тарілочки— платівки на тоненьких металевих палицях. Щоб жодна з них не впала, а танцювала під веселу джазову музику, потрібна підтримка залу.
Здавалося, жонглювати обручами може кожен. Але так, як це робить Юлія Шагімарданова, та ще й з таємничим перевдяганням, залишається загадкою. Кульмінаційна крапка — трюк у повітрі з палаючим обручем. Коли артистка підніметься під купол цирку, всупереч закону тяжіння вогняна змійка не впаде, а яскраво горітиме навколо сміливиці.
Надзвичайно красивий номер з кіньми породи фриз та маленькими чорними поні підготував Руслан Яремчук. Вони граціозно і вправно танцюють вальс. Ніби все просто, але при роботі з кіньми обов’язково потрібно враховувати їхній характер та поведінку.
Цирк без тварин — не цирк. Тому на маленьких шанувальників чекає кращий номер програми з екзотичними тваринками. Юлія Козирєва змогла поєднати колючих дикобразів, носух, камерунських кіз. А ще тут працюватимуть красиві, граціозні лами, поні, мавпи, собаки, лисиці, дикий кабан. Змішана група тварин — це завжди неповторне видовище, тож цікаво буде всім.
Від виступу повітряних гімнасток на бамбуці Катерини Андронової та Есміри Кулієвої перехоплює подих. Чому реквізит має таку назву — «бамбук»? Тому що візуально нагадує китайську рослину за своєю довжиною. Ви не повірите, але довжина цього металевого шеста 4 метри. Неймовірно, як виконавицям вдається так красиво та синхронно працювати на ньому. Складні акробатичні елементи, вражаючі підтримки виконуватимуться під куполом цирку.
Національний цирк готує свою зміну — наприкінці червня в ньому пройдуть випускні екзамени студентів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва. Це буде шоу-вистава «Земля незгасимих сердець». Унікальне видовище поєднає мистецтво естради та цирку в одній історії, яка пронизана любов’ю до України, до рідної землі, розкриє таємниці дивовижного Всесвіту творчості.
Елла НОВАК

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».