Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Квiтень 2015 22:45

Яскраве «літо в Україні»

Rate this item
(0 votes)

Сонечко пригріває, що й спонукає наші думки і мрії частіше звертатися до прийдешнього літа або, принаймні, згадувати добрим словом торішнє. Болгарський художник Іван Стоянов минулим літом відвідав Україну, що, вочевидь, йому сподобалося, тому він і створив цілу серію картин у сполученнях яскравих, теплих кольорів.
Виставку своїх робіт під назвою «Літо в Україні», організовану за сприяння Посольства Республіки Болгарія, Іван Стоянов представляє на огляд киян і гостей міста у Музеї гетьманства на Подолі. Тридцять невеликих за розміром картин виконано темперними фарбами. Вони не мають назв, тому кожний глядач може сам придумати сюжет, споглядаючи знаки, символи, риб, тварин і квіти, чиї силуети повторюються у різноманітних композиціях.


Таким чином художник надає повну свободу фантазії глядача. Твори Стоянова демонструють незаперечну майстерність і смак автора, який працює у власній пластичній техніці. Яскраве суцвіття рожевих, малинових, помаранчевих кольорів випромінює позитив і дарує добрий настрій.
Відомий болгарський художник Іван Стоянов народився у місті Нова Загора. Закінчив факультет мистецтв університету єпископа Константина Преславського у місті Шумені. З 1986 року є учасником національних і міжнародних виставок, підготував більше двадцяти персональних виставок у Болгарії і за кордоном. Твори майстра перебувають у громадських і приватних колекціях Болгарії, України, Білорусі, Китаю, Японії, Франції, Іспанії та інших країн.
Добре обізнаний у народному декоративно-прикладному мистецтві, Іван Стоянов застосовує у своїх роботах символічні елементи, притаманні національній вишивці та гончарству. Його виставки завжди викликають зацікавленість і дискусії серед мистецтвознавців.
З творчістю художника мали змогу ознайомитися шанувальники мистецтв Києва, Чернігова, Одеси, Дніпропетровська, Івано-Франківська. Це вже третя виставка Івана Стоянова в Києві. З Музеєм гетьманства болгарського художника пов’язує давня дружба, і по закінченні виставки він подарує музею частину експонованих робіт.
Ніна МАКСИМОВА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».