Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Квiтень 2015 21:10

Модерн – епоха жіночності

Rate this item
(0 votes)

16 квіт­ня в Му­зей­но-ви­став­ко­во­му цен­трі Му­зею іс­то­рії міс­та Ки­єва пре­зен­ту­ва­ти­муть про­ект «Мо­дерн — епо­ха жі­ноч­но­сті», під­го­тов­ле­ний Му­зе­єм іс­то­рії міс­та Ки­єва у спів­ав­тор­стві з Му­зе­єм іс­то­рії мо­ди Ма­ри­ни Іва­но­вої та ки­їв­ською ху­дож­ни­цею Ал­лою Пре­об­ра­жен­ською, по­ві­дом­ляє прес-служ­ба за­кла­ду.

Проект «Модерн — епоха жіночності» відкриє неймовірний світ моди періоду 1890–1930 рр., який в історії називають вelle еpoque — «прекрасна епоха» чи модерн. Мода цього періоду відзначається еклектичністю, сплетінням воєдино різних стилів, різноманітністю розкішних легких тканин — шовку, шифону, мусліну, тюлю.
При створенні проекту зроблено акцент саме на зібранні з Музею історії моди Марини Іванової, яке формувалося впродовж 30 років. Як відомо, на сьогодні у Музеї перебувають понад 100 справжніх історичних костюмів та декілька сотень аксесуарів (Україна та Західна Європа, Америка кінця XVIII — початку XX ст.). Протягом останніх чотирьох років колекцію Музею було показано на тимчасових виставках у Києві, Львові, Донецьку.


Але проект «Модерн — епоха жіночності» у Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відрізнятиметься від інших виставок тематично. Його окрасою стануть бальна накидка з візерунком у вигляді папороті та візитна сукня небесно-блакитного кольору, оздоблена ірландським мереживом 1910 року (з родини Іванових). Уперше відвідувачі зможуть познайомитися з перлиною музейного зібрання Музею історії моди — дитячою кімнатою — колекцією дитячих іграшок, ляльок та їхнього вбрання, велосипедів, колясок тощо.
Інший співавтор проекту — Алла Преображенська — художниця, відома київському глядачеві за численними виставками. Вона — митець, який має своє бачення і власний почерк. Її сучасний імпресіонізм відображається в картинах відкрито та безпосередньо... Можливо, саме тому від натхненої ідеями минулої епохи Марини Іванової надійшла пропозиція про можливість створення з художницею спільної виставки.
Головне завдання, яке стоїть перед Аллою Преображенською в цьому проекті, — підсилити картинами враження про час, коли модерн заявив про себе як особливий стиль, надати виставці нового емоційного забарвлення, занурити глядача в атмосферу кінця ХІХ — початку ХХ століття.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».