Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Березень 2016 01:04

Приєднанню України до ЄС заважає корупція

Rate this item
(0 votes)

Укра­їн­ці вва­жа­ють, що най­біль­ше при­єд­нан­ню Ук­раї­ни до Єв­ро­пей­сько­го Со­юзу за­ва­жає ко­руп­ція.

Такі дані соцопитування оприлюднила директор Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна на прес-конференції в Укрінформі.
«43 відсотки населення України вважають, що найбільше приєднанню країни до ЄС заважають: корупція та повільний темп реформ; недостатній економічний розвиток України (41%) та низький рівень життя населення (36%)», — зазначила Бекешкіна.
Окрім того, 27% населення вважають, що на заваді євроінтеграції України стоїть агресія Росії і воєнні дії на Донбасі, 22% називають перешкодою позицію західних держав-членів, які не прагнуть бачити Україну членом ЄС. 20% українців — що на шляху до ЄС стоять проблеми з демократією та правами людини в Україні.

«Запровадження безвізового режиму важливе для 57% українців», — повідомила політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Марія Золкіна.
За її словами, такої позиції дотримується абсолютна більшість жителів західного (80%) і центрального (64%) регіонів. На півдні кількість противників і прибічників безвізового режиму приблизно на однаковому рівні. На сході й Донбасі важливим безвізовий режим вважає лише 39% місцевих жителів.
Аналітик зауважила, що основними перевагами від членства в Євросоюзі українці вважають можливість вільного пересування, підвищення рівня життя людей, вільний доступ молоді до навчання в університетах держав — членів ЄС. Кожний четвертий українець вважає, що членство в ЄС сприятиме проведенню внутрішніх реформ в Україні.
Основними негативними наслідками від членства в ЄС можуть бути: еміграція українців за кордон, погіршення відносин із Росією. Також існують побоювання, що це призведе до підвищення рівня безробіття, втрати російських ринків. Щодо уявлень про можливі негативні наслідки приєднання до ЄС, за словами Марії Золкіної, тут мають місце регіональні відмінності. Зокрема, погіршення відносин з Росією найбільше побоюються на Донбасі та півдні — 33 та 35% відповідно, на сході — 38%, тоді як на заході цього очікують лише 19%, а в центрі — 22% жителів регіону. Страх, що підвищиться рівень безробіття, найбільш поширений серед жителів на сході, найменше — на заході.
Дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова в період з 14 по 22 листопада 2015 року в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Було опитано дві тисячі респондентів віком від 18 років.
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».