Військо
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 27 Вересень 2018 18:43

Випробували нові українські вертольоти

Rate this item
(0 votes)

На військовому полігоні Збройних Сил України відбулися випробування нової української зброї та військової техніки.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України.
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив після випробувань, що новий оперативно-тактичний безпілотний комплекс «здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв’язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин».

Крім того, за його словами, випробуваний бойовий безпілотний комплекс може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.
«Ці безпілотні комплекси створено українськими зброярами в співпраці з нашими іноземними партнерами», — наголосив Турчинов.
Окрім того, було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів «Скаут» і АК1-3.
Як повідомив секретар РНБО України, ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, «а також із комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як удень, так і вночі, зокрема працюючи в безпілотному режимі».
Також відбулися випробування модернізованої ЗУ-23-2. «Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системою автоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню дозволить надійно знищувати повітряні та наземні цілі, зокрема БПЛА, що перебувають на озброєнні в РФ», — наголосив він.
«Важливою деталлю цієї модернізації є можливість завдяки автоматичній системі керувати вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, із захищених позицій, не піддаючи ризику життя наших військовослужбовців», — додав секретар РНБО.
На полігоні були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».
«Усі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність та після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал», — підкреслив Турчинов.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».